ULTIMELE ARTICOLE

Județul Călărași și alte 11 județe dunărene vor beneficia de ghiduri de colectare...

0
Asociația Mai Mult Verde a realizat alături de Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară o cercetare privind modalitatea de gestionare a deșeurilor în localitățile riverane Dunării Județul Călărași deține un Sistem de Management Integrat a Deșeurilor, funcțional...

Import Workshop organizat de ADR Sud Muntenia în cadrul proiectului SinCE-AFC

0
Joi, 9 septembrie 2021, ora 11.00, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener, a organizat online, prin intermediul aplicației Zoom, un Import Workshop, în cadrul proiectul SinCE-AFC – „Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară”.
Proiectul „Nu am făcut destul”

Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge...

0
În perioada august – octombrie, peste o mie de persoane din mediul rural beneficiază de investigații medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Liviu Gabriel Mușat, directorul general al ADR Sud Muntenia (dreapta), alături de Mariana Vișan, director al Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Regional

Verdict în procesul de (așa-zisă) corupție: ACHITARE!

0
Vineri, 13 august 2021, instanța de judecată din cadrul Curții de Apel Bucureşti a reconfirmat achitarea directorului  general al ADR Sud Muntenia, în dosarul nr. 24754/3/2015, deschis de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prin care au dispus trimiterea în judecată, din calitatea de inculpat, a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Achitați în cadrul aceluiași dosar figurează Mariana Vișan, directorul Direcției Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia, și Dragomir Scripcă, expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al Agenției.

(P) Timișoara este al treilea cel mai bun oraș european pentru munca la distanță

0
Pandemia și restricțiile de interacțiune socială au adus cu ele și schimbarea importantă a felului în care muncim. Mulți dintre angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă, iar acest nou stil de viață s-a impus din ce în ce mai mult. Munca la distanță vine cu dezavantaje precum interacțiunea socială redusă sau pierderea vieții private în detrimentul celei profesionale, dar aduce și interesante avantaje. Cel mai mare avantaj este cel al libertății de a-ți alege locul de unde vrei să muncești, care poate fi oriunde în această lume, dacă ai condițiile tehnice potrivite.

Conferința privind viitorul Europei: lansarea platformei digitale multilingve

0
Comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei, format din reprezentanți ai Parlamentului European, ai Consiliului Uniunii Europene și ai Comisiei Europene, lansează platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, invitându-i pe toți cetățenii UE să contribuie la conturarea propriului viitor și a viitorului Europei în ansamblul său. Platforma este disponibilă în 24 de limbi și le permite astfel cetățenilor din întreaga Uniune să împărtășească și să facă schimb de idei și opinii prin intermediul unor evenimente online.

Strategia pe 5 ani a Uniunii Europene pentru o mai bună utilizare a instrumentelor...

0
Miercuri, 14 aprilie, Comisia Europeană (CE) a prezentat o nouă strategie a UE de combatere a criminalității organizate, care se axează pe consolidarea cooperării în materie de asigurare a respectării legii și a cooperării judiciare, pe combaterea structurilor criminalității organizate și a infracțiunilor de înaltă prioritate, pe eliminarea profiturilor provenite din săvârșirea de infracțiuni și pe asigurarea unui răspuns modern la evoluțiile tehnologice.
Tehnologie & Democrație

Raport JRC: Rețelele sociale influențează comportamentul nostru politic și pun presiune asupra democrațiilor noastre

0
Un nou raport al Joint Research Center (JRC), publicat la 27 octombrie, identifică punctele cheie de presiune care influențează impactul rețelelor și aplicațiilor social media asupra democrațiilor noastre.
Coronavirus

Coronavirus: Gateway-ul de interoperabilitate al UE este activ; aplicații de urmărire și avertizare pentru...

0
În vederea exploatării întregul potențial al aplicațiilor de urmărire și avertizare a contactelor pentru a sparge lanțul infecțiilor cu coronavirus peste granițe și pentru a salva vieți, Comisia Europeană, la invitația statelor membre ale...
SinCE-AFC

ADR Sud Muntenia a organizat „Al treilea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului SinCE-AFC”

0
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, partener în cadrul proiectului SinCE-AFC, a organizat în perioada 5-6 octombrie 2020, online prin intermediul aplicației ZOOM, „Al treilea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului”.