Raport JRC: Rețelele sociale influențează comportamentul nostru politic și pun presiune asupra democrațiilor noastre

0
193
Tehnologie & Democrație
Tehnologie & Democrație

Un nou raport al Joint Research Center (JRC), publicat la 27 octombrie, identifică punctele cheie de presiune care influențează impactul rețelelor și aplicațiilor social media asupra democrațiilor noastre.

În „Tehnologie și democrație: înțelegerea influenței tehnologiilor online asupra comportamentului politic și a luării deciziilor”, o echipă internațională de experți adoptă o abordare științifică a comportamentului pentru a investiga impactul platformelor online asupra comportamentului politic.

Raportul analizează provocările cognitive ridicate de patru puncte de presiune: economia atenției, arhitecturile de alegere a platformei, curarea și dezinformarea algoritmică a conținutului și face recomandări de politici pentru a le aborda.

Acțiunile specifice ar putea include interzicerea microtargeting-ului pentru reclame politice, reguli de transparență, astfel încât utilizatorii să înțeleagă modul în care un algoritm își folosește datele și în ce sens sau solicitarea platformelor online de a furniza rapoarte utilizatorilor care arată când, cum și care dintre datele lor sunt vândute.

Acest raport este al doilea rezultat din Programul multianual de cercetare al JRC Enlightenment 2.0.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − six =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.