Securitatea cibernetică în UE: Comisia lansează o consultare publică cu privire la directiva INS

0
218

Comisia Europeană (CE) a lansat o consultare publică privind revizuirea Directivei privind securitatea rețelelor și a sistemelor de informații (Directiva NIS). De când actuala directivă a intrat în vigoare în 2016, peisajul amenințării cibernetice a evoluat rapid. În prezent, CE intenționează să inițieze procedura de revizuire a Directivei NIS, începând cu o consultare publică care are ca scop colectarea de opinii cu privire la punerea în aplicare a acesteia și la impactul posibilelor schimbări viitoare.

Vicepreședintele executiv pentru A Europe Fit for the Digital Age, Margrethe Vestager, a declarat:

„Pe măsură ce viața noastră zilnică și economiile devin tot mai dependente de soluțiile digitale, avem nevoie de o cultură de securitate de ultimă generație în sectoarele vitale care se bazează pe tehnologiile informației și comunicațiilor. „

Vicepreședintele organizației Promoting our European Way of Life, Margaritis Schinas, a declarat:

„Revizuirea Directivei privind rețelele și sistemele de informații este o parte integrantă a viitoarei noastre strategii a Uniunii de Securitate a UE, care va oferi o abordare coordonată și orizontală a UE pentru provocările de securitate.”

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat:

Criza coronavirusului a evidențiat cât de importantă este asigurarea rezistenței infrastructurii noastre de rețea, în special în sectoarele sensibile precum sănătatea. Această consultare este o oportunitate pentru părțile interesate de a informa CE cu privire la starea de pregătire a cyber-securității companiilor și a organizațiilor și de a propune modalități de îmbunătățire a acesteia.

De la adoptarea sa, Directiva NIS a asigurat faptul că statele membre sunt mai bine pregătite pentru incidentele cibernetice și și-au sporit cooperarea prin intermediul grupului de cooperare NIS. Directiva obligă companiile care furnizează servicii esențiale în sectoarele vitale, și anume în energie, transport, servicii bancare, infrastructuri ale pieței financiare, sănătate, furnizare și distribuție de apă și infrastructură digitală, precum și furnizori cheie de servicii digitale, precum motoarele de căutare, servicii de calcul cloud sau piețele online, să-și proteja sistemele de tehnologie informațională și să raporteze autorităților naționale incidente majore de cyber-securitate.

Consultarea publică, ce va fi deschisă până la 2 octombrie 2020, caută opinii și experiențe din partea tuturor părților interesate și a cetățenilor.

Puteți contribui la consultarea publică privind Directiva NIS accesând link-ul următor: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NISreview?surveylanguage=EN

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.