Oak Ridge National Laboratory a declarat că cel mai puternic supercomputer din lume lucrează pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului SARS-CoV 2, care este responsabil pentru focarul COVID-19.

Doi cercetători au folosit computerul numit „Summit” pentru a efectua simulări a peste 8.000 de compuși pentru a fi relevați cei mai probabili să facă virusul incapabil să infecteze o gazdă.

Rezultatele complete ale studiului au fost publicate aici.

„Folosind Summit-ul, am clasificat acești compuși pe baza unui set de criterii legate de cât de probabile ar fi să se lege cu vârful proteinei S”, a spus Micholas Smith.

Echipa a găsit 77 de compuși cu molecule mici, cum ar fi medicamente și compuși naturali, care cred că ar putea fi de valoare pentru testarea experimentală. În simulări, compușii se leagă de regiuni ale spike-uului care sunt importante pentru intrarea în celula umană și, prin urmare, pot interfera cu procesul de infecție.

„Summit-ul a fost necesar pentru a obține rapid rezultatele de simulare de care aveam nevoie. Ne-a luat o zi sau două, în timp ce ar fi fost nevoie de luni pe un computer normal”, a spus Jeremy Smith.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit o cură sau tratament pentru coronavirusul Wuhan. Cu toate acestea, sperăm că descoperirile noastre vor sprijini studiile viitoare și vor oferi un cadru pe care cercetătorii îl vor folosi pentru a investiga în continuare acești compuși. Doar atunci vom ști dacă vreuna dintre molecule prezintă caracteristicile necesare pentru atenuarea acestui virus. ”

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.