Panorama 71: Creșterea economică și sustenabilitatea sunt prioritare pe agenda Portugaliei

0
142

Ediția de iarnă a revistei Panorama este disponibilă acum pentru descărcare, iar în centrul atenției se află de această dată Portugalia.

Discutăm cu reprezentanți ai unui program operațional și ai unei autorități de management pentru a le afla reflecțiile asupra modului în care Portugalia creează creștere economică, ecologizându-și totodată economia și abordând schimbările climatice. Aceste realități sunt ilustrate printr-o selecție de proiecte inovatoare.

De asemenea, prezentăm principalele concluzii ale recentului raport strategic, care oferă informații detaliate și actualizate despre punerea în aplicare, până la sfârșitul anului 2018, a programelor fondurilor ESI pentru 2014-2020, pe baza rapoartelor statelor membre privind progresele înregistrate. În plus, ne oprim asupra proiectelor finanțate prin programele de cooperare transfrontalieră ale Instrumentului european de vecinătate (IEV), precum și asupra evenimentului fi-compass Showcase 2019, dedicat proiectelor sprijinite de instrumentele financiare ale fondurilor ESI.

Pagina noastră de fotografii conține o retrospectivă a ediției din 2019 a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, care, din multe puncte de vedere, a fost cea mai apreciată și mai reușită de până în prezent. De asemenea, prezentăm două hărți care descriu accesibilitatea rutieră în Europa.

Rubrica „În cuvinte proprii” cuprinde o contribuție de la Lisabona și de pe valea fluviului Tejo, iar grupul META ne vorbește despre oportunitățile pe care le oferă instrumentele financiare bazate pe capital propriu. Avem ocazia de a afla și mesajele unor tineri în urma experiențelor lor legate de programul de mass-media „Youth4Regions”. Rubrica de proiecte vizitează Cehia, Spania, Ungaria, Franța și Belgia.

Revista poate fi descărcată de la link-ul următor: https://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/panorama/pdf/mag71/mag71_ro.pdf

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.