- Publicitate -
Acasă IT O noua utilizare pentru ATM-uri

O noua utilizare pentru ATM-uri

0
359

O companie din Olanda – In2Retail – a descoperit o noua metoda de a ajuta la descoperirea copiilor care au disparut – folosirea bancomatelor. In prima faza, 300 de astfel de masinarii vor rula imagini din doua programe care prezinta copiii care au disparut de acasa: unul care ii arata pe cei care sunt considerati in pericol mortal si unul pentru cei care sunt dati disparuti.

Pe langa poza cu copilul si datele lui de identificare, precum si ultima locatie unde a fost vazut, pe displayul ATM-urilor vor rula mesaje care vor incuraja olandezii sa instaleze o aplicatie de smartphone care permite o identificare mult mai usoara a acestor cazuri. Waze si Google Maps au si ele deja integrate o astfel de functionalitate.

Personal, mai ales in calitate de parinte, mi se pare o idee bine-venita. Sunt tot mai multi oameni care prefera plata cashless, dar care au nevoie de diverse sume mici de bani, pentru anumite servicii sau produse. Asta inseamna ca, in medie, vor fi mai multe vizite la bancomat decat acum cativa ani, cand lumea scotea TOTI banii de pe card, o data cu primirea salariului. Acest lucru faciliteaza o accesare mai larga a populatiei si o crestere a ratei de identificare a copiilor pierduti.

Comentarii

- Publicitate -

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.