(P) Prognoza specialiștilor în economie și statisticile confirmă buna guvernare a PSD

0
216

Vești bune pentru economia României: PIB va creşte cu 5,5% în 2019, ajungând la 1.031 miliarde lei

Comisia Naţională de Statistică si Prognoză arată că economia României este estimată să crească cu 5,5% în acest an, până la 1.031 miliarde de lei, menţinând procentul de creştere înregistrat în ultimii doi ani, când a crescut cu 7% în 2017 și cu 4,1% în 2018.

Produsul Intern Brut al României va crește în acest an de la 1022 de miliarde de lei la 1031 de miliarde de lei. PIB-ul României, exprimat în euro, anticipat pentru 2019, este mai mare decât PIB-ul României din 2018 cu 14,45 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creștere de 7,11%!

CNSP a modificat şi prognozele pentru următorii trei ani, păstrând procentele, dar schimbând valorile: 5,7% anul viitor, la 1.110 miliarde lei (1.101 miliarde de lei în ianuarie) și 5% în 2021 şi 2022, până la 1.188 miliarde lei (1.178,6 miliarde de lei în ianuarie), respectiv la 1.272 miliarde lei (1.261,5 miliarde de lei în ianuarie).

Economia noastră este azi mai puternică si continuă să crească, ceea ce va aduce beneficii românilor și va genera o influență mai mare pentru România, inclusiv asupra deciziilor UE.

Creșterea economică anticipată de 5,5% înseamnă o evoluție economică mai bună a țării și continuarea creșterilor salariale. Este dovada clară a bunăstării generale a țării și a românilor, dincolo de cifre, este dovada unei bune guvernări realizate de Guvernul PSD.

PSD a lucrat, încă de la preluarea guvernării, și lucrează în continuare pentru toate categoriile sociale. Cifrele privind câştigurile medii salariale nete au fost modificate în creştere. CNSP estimând că salariul mediu net lunar va crește la rândul lui, cu 14,9%  și va ajunge la 3085/lei.

Mai mult, PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani!

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: după ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei.  Un TVA redus înseamnă preţuri mai mici. Logica economică din spatele luării unei asemenea măsuri este că reducerea TVA va determina bugetul statului să se mărească semnificativ, va crește consumul, direct proporţional cu producţia și va crește cererea pentru anumite servicii.

Guvernarea PSD s-a remarcat prin reducerea taxelor și stimularea economiei. Astfel, PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio-TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului și pașaportului și alte taxe. În același timp, PSD a scutit toți pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit și de plata impozitului, în timp ce pentru ceilalți a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag. În acest fel, PSD a lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii.

Sunt fapte, nu vorbe! Și înseamnă mai mulți bani în buzunarele românilor, care încep în sfârșit să se bucure de viață: călătoresc, fac mici investiții în gospodării, sunt mai optimiști. Obiectivul asumat al PSD a fost unul singur – să  facă românilor viața mai bună, lucru pe care îl și reușesc zi de zi!

Articol de publicitate electorală, publicat la comanda Partidului Social Democrat - PSD
Executat de Partidul Social Democrat - PSD
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.