Turneul european de Padbol, ultima noutate pentru cluburi și jucători!

0
197

Padbol, cea mai proaspătă ramură sportivă recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului, uimește cu pașii uriași pe care îi face atat ca și infrastructură, dar și din punct de vedere sportiv!
TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL (EPT), unicul de acest gen din istoria Padbolului, este bazat pe competiții între cluburi, echipe și jucători din diferite țări europene, crescând astfel interesul tinerilor de a practica acest sport.
Am întrebat-o despre Turneul European de Padbol chiar pe Elisabeta Gherghișan, președinta.
Asociației Române de Padbol și coordonatoarea acestui proiect:
“Nu ne ocupam doar de dezvoltăm acest sport, ci ne dorim să creem o comunitate, dorim să le oferim tinerilor o altfel de modalitate de a își petrece timpul liber, prin performanță și educație sportivă.
TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL are în acest an patru evenimente sportive (Franța, România, Portugalia și Belgia) unde fiecare club de padbol poate înscrie câte o echipă, în limita unui număr total de 16 echipe europene și a unei date limită de înscriere. Astfel, cei ce iubesc sportul, în special fotbalul sau tenisul de picior, sunt bineveniți să participe la competițiile de calificare, iar celor mai buni li se asigură biletul de avion, cazarea, masa și taxa de participare la turneu. Cluburile din România și-au anunțat deja participarea, iar datele competițiilor de calificare au fost stabilite in Craiova, Bârlad și București. Un premiu de 300 de euro îi așteaptă în Franța pe finaliști, precum și recunoașterea nivelului
sportiv în clasamentul european.
Ne dorim ca în urmatorii ani să crestem Turneul European cu și mai multe turnee în diferite orașe europene, precum și cu un numar mai mare de echipe participante”.
Despre secretul dezvoltarii Padbol la nivel national, Elisabeta Gherghișan ne-a raspuns:
“Nu este un secret, Padbol este un sport deosebit și complex din punct de vedere sportiv, iar din punct de vedere economic este de departe o afacere foarte rentabilă pentru orice bază sportivă. Sunt necesari doar 60 mp pentru instalarea unui teren, investiția este foarte accesibilă, undeva la jumătate decât cea într-un teren de squash, iar faptul că se joacă în 4 jucători face ca prețul de închiriere al terenul să fieunul foarte atractiv. Un alt punct forte este că terenul de Padbol este relocabil, el putând fii instalat atat la exterior, cât și la interior, funcție de viziunea și stategia de management a fiecărui dezvoltator.
La capitolul infrastructură stăm foarte bine, la sfârșitul acestui an vom număra peste 12 orașe în care se va practica padbol.”
Pe site-ul www.padbol.ro si www.europeanpadboltour.com am găsit mai multe despre Turneul European de Padbol:
MISIUNE:
Să creeze cea mai dinamică și atractivă competiție de padbol, atât pentru jucători cât și pentru cluburile din Europa.
VALORI:• Pasiune • Implicare • Fairplay • Onestitate • Integritate
CONCEPT
Toate turneele anului 2019 au următorul concept:
• 16 echipe participante
• Sistem competițional: Grupe, Sferturi, Semifinale, Finale
• Fiecare echipă joacă câte un meci împotriva fiecărui adversar din grup
• Clasificarea în grupe se determină pe baza următoarelor criterii: Puncte; Seturi câștigate; Meciuri câștigate. RANKING
Fiecare jucător care participă la un turneu EPT câștigă puncte pentru clasarea oficială EPT. Numărul depuncte pe care un jucător îl primește se bazează pe rezultatul unui turneu.
Position 1st 2nd 3rd 4th 5th 6th 7th 8th
Points 1000 875 750 625 500 375 250 125
După fiecare turneu, clasamentul general va fi actualizat. Este un clasament dinamic care se bazează pe ultimele 4 turnee oficiale. După cele 4 turnee, jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă un trofeu și un premiu.
CALENDAR:
TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL organizează 4 turnee oficiale în 2019. Turneele au loc la fiecare 2
luni începând cu luna iunie.
FRENCH OPEN 08-09 IUNIE 2019
ROMANIAN OPEN 31 AUGUST- 1 SEPT 2019
PORTUGAL OPEN 19-20 OCTOMBRIE 2019
BELGIUM OPEN 7-8 DECEMBRIE 2019
IMPORTANT: Înscrierea la Turneul European de Padbol se face de către cluburi. Jucătorii ce vor reprezenta clubul la turneu sunt selectați în urma uneia sau mai multor competitii ale clubului, validate de către Asociația Româna de Padbol.
ASOCIAȚIA ROMÂNA DE PADBOL îsi rezervă dreptul de a refuza înscrierea în TURNEUL EUROPEAN DE PADBOL a jucatorilor de moralitate indoielnică, cu comportament neadecvat sau care aduc atingere valorilor sportului, asociației și membrilor acesteia, a scopului și obiectivelor la nivel național.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.