Tornada de la Drajna, mai puternică decât cea din 2002 de la Făcăieni. Meteorologii: „Trebuie să ne obișnuim„

0
5643

Fenomen neobișnuit format în 30 de secunde, astăzi la 17:45! O furtună violentă a lovit astăzi Județul Călărași iar în zona localității Drajna s-a format o tornadă! 

În zona Drajna din Județul Călărași s-a format o tornadă, astăzi la fel ca cea din 2002 de la Făcăeni din Ialomița! Meteorologii spun că trebuie să ne obișnuim cu astfel de evenimente meteo. „Trebuie să ne obișnuim cu ele, mai ales după anii 2000 după încălzirea globală. Cea mai expusă este zona bărăganului. Vom mai avea astfel de fenomene. Aceasta de astăzi este mai puternică decât cea din 2002 de la Făcăieni cu peste 200 km la oră„, a spus Mihai Timu meteorolog ANM. Din fericire, tornada de la Drajna s-a format în câmp și nu a afectat anumite localități așa cum s-a întâmplat în 2002 atunci când la Făcăeni a smuls copacii și a devastat casele localnicilor, omorând două persoane. Această linie de instabilitate încă este destul de viguroasă și se îndreaptă spre sudul Moldovei și estul Dobrogei. Temperatura globală este în creștere și cea mai vulnerabilă zona este câmpia română.

Tot astăzi, în zona în care s-a format tornada, în localitatea Constantin Brâncoveanu, din județul Călărași, un autocar cu 40 de persoane din Fetești s-a răsturnat. Din primele cercetări, autocarul s-ar fi răsturnat din cauza tornadei! „7 pasageri au traumatisme și s-a activat planul roșu. La fața locului sunt toate forțele de intervenție„, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvând ISU Călărași. Tornada a devastat și 10 locuințe în comuna Dragalina din Județul Călărași!

Autocarul a fost „ridicat„ de pe șosea și aruncat pur și simplu pe câmp!

Tornada la Dragalina! Sursa video Adrian Ioniță

Publicată de Cu lumea-n cap prin Călărași pe Marţi, 30 aprilie 2019

Soseaua DN 3 Calarasi-Chiciu

Publicată de Nicu Mihai pe Marţi, 30 aprilie 2019

Publicată de Mircea Surcel pe Marţi, 30 aprilie 2019

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + eighteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.