Marea plantare! 10.000 de puieți în Dragoș Vodă la Călărași

0
687

 

Asociația Pădurea Copiilor te invită sâmbătă, 30 martie 2019, să fii alături de peste 500 de voluntari la Marea Plantare din Dragoș Vodă, județul Călărași, pentru a lua pulsul unui eveniment civic de anvergură ce își propune înființarea unei perdele forestiere de protecție pe lângă A2.

Marea Plantare dorește să coalizeze sute de oameni pentru natură și comunitate, fiind al doilea an consecutiv când se organizează un astfel de eveniment de la începerea împăduririlor în 2008. În 2019 ne propunem sa adunăm peste 500 de voluntari pentru a planta împreună 10.000 de puieți în Dragoș Vodă, jud. Călărași.

De ce împădurim lângă A2?
* Terenul din Dragoș Vodă este un teren neproductiv, iar prin împădurire va putea proteja terenurile agricole din vecinătate, ajutându oamenii și natura.
* Perdelele forestiere prezente pe marginea drumurilor reduc viteza vântului cu 50-60%, împiedică răspândirea fumului și protejează împotriva zgomotului produs de mașini.
* Arborii contribuie la reducerea cantității de căldură reținută la nivelul pământului, pădurea reflectând de două ori mai multă radiație solară decât o arătură proaspătă, astfel încât pe parcursul zilei, diferențele între zi-noapte se reduc cu 3-4°C.
* Voluntarii vor vedea cu proprii ochi cum arata pădurea de 8 ha înființată în 2010 de Pădurea Copiilor pe latura sudică a autostrăzii, Marea Plantare continuând inițiativa de împădurire pe latura nordică a căii de comunicație.

“Marea Plantare este o inițiativă Pădurea Copiilor ce reflectă grija pentru natură și preocuparea față de schimbările climatice. Implicarea în comunitate, lucrul în echipă și dorința de schimbare sunt valorile principale ale voluntarilor noștri, dornici să pună umărul și cazmaua la o nouă pădure și generează rezultate la nivel personal chiar și pe termen scurt. Pe de alta parte, pădurea are nevoie de decenii sa crească și să-și îndeplinească rolul micro-climatic, însă nevoia de împădurire este atât de mare, încât nu mai avem timp sa lăsam statul sa rezolve problema.” spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, presedintele Asociației.

Pentru mai multe detalii și materiale de presă, te rugăm să ne scrii la comunicare@padureacopiilor.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.