Atât din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi, cât şi din cea de membru.
Fac acest gest cu tristeţe şi după o lungă perioadă de gândire. N-am putut trece peste anumite atitudini care au intrat în conflict cu principiile mele de viaţă, cu viziunea mea despre unde trebuie să opreşti compromisurile în politică.
Ipocrizia, refuzul de a recunoaşte greşelile, nemaivorbind de încercarea de a le şi elimina, părerea contrară interlocutorului ca dovadă a adversităţii ce i-ai purta-o acestuia, oameni potriviţi pe locuri nepotrivite, sunt elemente care m-au determinat la semnalul de azi.
Până la un punct s-ar putea spune că am fost părtaş la ele; da, aşa este. Nu mă pot dezice de partidul care mi-a oferit susţinere pentru o serie de funcţii în administraţie şi nici nu încerc s-o fac; spun doar că sunt oameni în acest partid care luptă de prea mult timp în interior, încercând, fiecare după pregătire, experienţă să arate că se mai şi greşeşte; în acest moment apare puroiul politicii româneşti: se încearcă ori marginalizarea individului, ori excluderea sa.
Nu suportăm să auzim şi să acceptăm şi alte păreri decât ale noastre. Când se va remedia acest aspect, societatea se va însănătoşi. Dacă formulezi ideile în afară, eşti contra partidului, ai fraternizat cu adversarul şi tot aşa…
Nu accept să mai intru în aceeaşi “oală” cu toţi cei care gafează, însă mă voi mândri că am fost coleg cu toţi cei care au suportat. Iar pe aceştia din urmă îi îndemn să se gândească bine dacă merită s-o mai facă! Sunt pregătit însă, să răspund pentru ale mele!
Am încercat să fiu un mesager mai curajos al celor care gândesc la fel ca mine, dar, din anumite motive, nu au avut cum să îşi exprime opiniile. Cei care mă cunosc ştiu că nu mint şi că nu confund recunoştinţa cu slugărnicia. Membrii simpli, cei care aleargă pe străzi în campanii şi-i fac”mari” pe exponenţii politici-de la toate partidele-sunt, încă, masă de manevră. Mi-ar plăcea să fie respectaţi, ascultaţi şi să li se încerce rezolvarea problemelor în perioada de 4 ani dintre alegeri şi nu să li se mimeze prietenia cu o lună-două înainte de campanie.
Probabil voi fi atacat de către aceia care se simt vizaţi de reproşurile mele, interne sau publice, actuale sau foste. Voi milita însă pentru valorile în care cred sub o altă formă.
Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit, care mi-au fost alături şi care au înţeles că am fost tot timpul o voce a celor care consideră că trebuie să existe o limită în toate. Chiar şi în politică, sau mai ales în politică!„
La câteva ore de la demisia lui Meseșeanu, președintele executiv al PSD Călărași, Roxana Pațurcă, i-a luat la mișto pe cei care au format, practic organizația din care domnia sa și-a câștigat statutul de Senator. „Cei care au plecat au avut destul timp la dispoziție să își construiască la rândul lor echipe. Au plecat la fel cum au intrat în organizație, ”pe persoană fizică”, dacă îmi permiteți să mă exprim așa: nu i-a urmat nimeni„, a spus Pațurcă pentru infomuntenia.ro. Imediat, Chiriță Alexandru a avut și o reacție la declarațiile lui Pațurcă: „Echipe ați construit dumneavoastră, stimată doamnă, noi am construit o singură echipă. Vedeți de ce nu putem colabora?„ Ca să nu mai spunem că, au fost vremuri în care unii dintre demisionarii de azi, cum ar fi Denisa Carmen Ciulinaru plătea chiria la sediul PSD Călărași, într-un moment în care doar vreo trei persoane mai erau văzute pe la social democrați? Unde erau atunci cei care se văd azi pe cai mari?