Politică/Denisa Ciulinaru – PSD: „În politică trebuie să te lupți cu adversarii politici, nu trebuie să te lupți cu oamenii tăi!”

0
1211

Duminică, 10 martie 2019, ar trebui să fie o zi importantă pentru toți membri care reprezintă în municipiul și județul Călărași, Partidul Social Democrat. Cu toate acestea, se pare că nu e deloc așa! Potrivit ultimelor zvonuri, mai mulți social democrați și-au exprimat intenția de a nu susține actuala conducere a PSD Călărași, nemulțumiți de deciziile care se iau aici pe plan local, posibil cu influențe de necontestat de la Centru. Așa se face că mult anunțata conferință de alegeri de duminică nu pare nicidecum una simplă, unii dintre membri marcanți contestând organizarea acesteia.

Unul dintre oamenii cu state vechi și cu activitate de peste 20 de ani în PSD Călărași este Denisa Ciulinaru, consilier local ales pe listele acestei formațiuni politice. Întrebată despre cum comentează momentul ales pentru această conferință și dacă ea era necesară, social democrata ne-a declarat:

”A mai fost o conferință la PSD în toamna anului trecut la care au participat peste 500 de membri, rezultatele acesteia nefiind validate ulterior. Cei mai mulți dintre participanți nu au înțeles de ce?, și trebuie să recunosc că și eu mă număr printre ei. Organizația, partidul se bazează pe oameni. Colegii mei au venit la conferință, și au exprimat o dorință, printre aceștia fiind și parlamentarii noștri, toți mergând pe aceeași direcție, cu aceeași hotărâre, scopul final fiind acela de a vota un președinte și o echipă. După care, totul s-a anulat! Să nu mă înțelegeți greșit, aici nu este vorba de un om anume, ci de un principiu al libertății de a alege în interiorul unui partid. În ultima perioadă au avut loc la sediul partidului o serie de întâlniri ale membrilor din municipiul Călărași, în cadrul cărora s-a auzit de mai multe ori întrebarea rămasă fără un răspuns clar „Ce s-a întâmplat cu votul nostru?”. Noi, consilierii, ce răspuns puteam să le dăm, atât timp cât nici noi nu-l cunoșteam. Știam doar, că au fost anulate de la centru. Am auzit de un document ce ar fi fost trimis în timpul sau înaintea conferinței, dar probabil că era scris cu cerneală invizibilă, de nu l-a putut citi nimeni. Sau cel puțin, la noi, nu a ajuns această informație. Și revin la membrul simplu de partid, el ce să mai înțeleagă? Îl chemi să voteze ceva, apoi îi spui că votul lui a fost în zadar? Votul lui nu are nici o importanță? Din respect pentru aceștia, nu era cumva civilizat să vii să explici de ce opțiunea lui nu a avut nici o valoare?”

”Eu, ca și membru, stau și mă întreb, este statutară conferința?„

Reamintind situația delicată ce s-a petrecut la conferința din toamnă, motivul anulării alegerilor de atunci nefiind elucidat nici până azi,  Denisa Ciulinaru și-a exprimat nemulțumirea și cu privire la organizarea conferinței de alegeri de duminică, 10 martie a.c., afirmând că Organizația Municipală a PSD va fi reprezentată doar de doi delegați. De altfel, numele Denisei Ciulinaru și a altor membri importanți ai PSD – municipiu nu și-au găsit locul printre delegații cu drept de vot, acest lucru reprezentând o mare nemulțumire printre unii social democrați.

”Din păcate, nu mi-am regăsit numele în „lunga” listă a delegaților organizației municipale cu drept de vot la această conferință. Aici sunt trecuți doar doi dintre membri activi ai organizației sus numite. Eu, ca și membru, stau și mă întreb, este statutară? Nu cumva, ar fi mult mai stabilă și mai de forță poziția unui lider ales prin votul unui procent semnificativ de membri? Bineînțeles, întrebarea mea este retorică… Conferința aceasta îmi aduce aminte de un alt moment, cel al alegerii în funcția de președinte al Oanei Mizil. Partidul a trecut prin multe etape, grele pentru mine personal, dar acea conferință județeană de alegeri, în care eu eram în cealaltă ”tabără”, se pare că mi se tot întâmplă acest lucru, nu am să-l uit niciodată! Evenimentul era organizat la Orizont, și când am vrut să intru în sală, anagajatul unei firme de pază, „tocmit” să-i oprească pe cei nedoriți, mi-a interzis accesul în sală. Asta era răsplata pentru devotament și loialitate! În prezent, sunt invitată, dar fără drept de vot. Pentru toți acești ani, pentru rezistența dovedită în atâția ani de opoziție și de activitate în partid, consider că aveam dreptul să-mi aleg președintele și ceilalți membri ai conducerii partidului.” , ne-a declarat Denisa Ciulinaru.

Un adevărat lider se bazează pe oameni, pe echipă!”

Social democrata ne-a mărturisit că ceea ce îi reproșează candidatului de azi, agreat de la centru, Iulian Iacomi, este că un adevărat lider ar trebui să se bazeze pe oameni, pe echipă.

”Dacă îi pot reproșa ceva candidatului de azi, pentru această funcție în partid, este faptul că în politică trebuie să te lupți cu adversarii politici, nu cu oamenii tăi. Într-un partid trebuie să-i ții aproape pe cei care, în definitiv, participă la această construcție printr-un act de voluntariat, împărtășind idei comune. Sau cel puțin, așa știu că au luat naștere partidele politice și au câștigat locul pe scena politică și forța prin cât mai mulți oameni. Un adevărat lider se bazează pe oameni, pe echipă! Dacă fragmentezi echipa, te fragmentezi pe tine ca și influență. Și mai ales că vorbim de oameni dedicați, oameni care au muncit câțiva ani, făcând diverse sacrificii”, a mai spus Denisa Ciulinaru.

De altfel, aceasta se întreabă, probabil tot retoric, dacă alegerile  conferinței din toamnă în care a fost ales președinte Ciprian Pandea, nu a fost statutară și legitimă, deși în sală au fost peste 500 de delegați, aceasta din 10 martie 2019, la care participă 106 delegați este statutară?

”Rezultatul este unul previzibil, cu largul concurs al celor de la centru, dar nu cumva rămân prea multe întrebări fără răspuns?”, a mai declarat Denisa Ciulinaru, încheind discuția pe un ton deloc pozitiv chiar și pentru partidul din care face parte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.