C.J. / Vasile Iliuță: „În urma unui program de investiții ambițios, zeci de drumuri din județul Călărați au fost asfaltate„

0
443

Investițiile Conisliului Județean Călărași sunt pe drumul cel bun în județul nostru. Vasile Iliuță, președintele C.J. Călărași a inaugurat mai multe drumuri județene, asfaltate în urma unui program inițiat de instituția pe care o conduce.

În urmă cu patru ani, în campania electorală, am promis că vom avea în județ drumuri și șosele mai bune, străzi sigure și civilizate. A fost și a rămas un obiectiv îndrăzneț, dar astăzi, (nr.5.03 a.c.) după eforturi și investiții importante, putem spune că ne-am apropiat de acest deziderat important pentru calitatea vieții din județul Călărași.

Rezultatele au început să fie simțite și apreciate de locuitorii județului, care circulă deja pe drumuri decente. Investițiile în infrastructura județului vor continua, deoarece ele reprezintă, pe lângă un indicator al vieții civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiții românești și străine în județ.

Astfel, în urma unui program de investiții ambițios, zeci de drumuri din județul Călărați au fost asfaltate, pietruite și reparate pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Numai în anul 2017, Consiliul Județean Călărași, prin Societatea de Drumuri, a efectuat lucrări la peste 24 de drumuri județene, pentru care a alocat un buget de peste 9 milioane de lei„, a afirmat, Vasile Iliuță

Lucrările au continuat și în 2018, când am suplimentat bugetul alocat reparării drumurilor, la peste 10 milioane de lei.

Consiliul Județean Călărași, prin investițiile pe care le-a realizat a reușit să asfalteze: „Drumul Județean 305 Valea Presnei – Gurbănești în lungime de 5,5 km, care a necesitat o finanțare de 3,4 milioane lei, Drumul Județean 307 A Vâlcelele – Vlad Țepes, cu o lungime de 7,4 km, pentru care am investit 4,7 milioane de lei, dar și Drumul Județean 310 DN 21 – Mănăstirea Radu Negru, cu o lungime de 2,4 km, după o investiție de 1,7 milioane lei.

Alte drumuri județene pe care se circulă acum mai bine datorită lucrărilor în valoare de peste 1 milion de lei pe care le-am realizat sunt: Drumul Județean 305 Fântâna Doamnei, Drumul Județean DJ 307 A Independența – Potcoava, Drumul Județean DJ 313 Ogoru.

Consiliul Județean Călărași, prin Societatea de Drumuri a efectuat, de asemenea, lucrări vitale pentru îmbunătățirea siguranței rutiere: plombări de gropi, instalarea de marcaje rutiere noi, înlocuirea indicatoarelor distruse, întreținerea drumurilor pietruite„

 Iliuță a mai declarat faptul că s-au făcut unvestiții și în cadrul societății, Drumuri și Poduri SA. „În același timp, am făcut investiții de capital importante la nivelul Societății de Drumuri și Poduri, pentru a crește gradul de siguranță pe drumurile publice, a reduce numărul de intervenții și cheltuieli de exploatare și a eficientiza activitatea companiei.

Dragii mei călărășeni, știu că vă doriți un județ cu o infrastructură rutieră la standarde europene. Dar știu și că ați început să vedeți schimbările în bine care au avut loc în ultimii ani și vă promit că ele vor continua.

Împreună, cu răbdare, seriozitate și multă muncă, vom putea să facem din Călărași un județ model în ceea ce privește calitatea drumurilor pe care circulăm„, a declarat, Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.