Călărași. TenarisSilcotub investește în educația tehnică din Liceul Danubius

0
389

· Prin dotări de peste 30.000 de euro, laboratorul de electronică al Liceului Danubius devine un univers digital ce așteaptă să fie explorat de elevi.

O profesie in domeniul tehnic bazat pe competente deprinse prin acces la tehnologie de ultimă oră: acest lucru este acum posibil pentru peste 200 de elevi ai liceului Danubius din Călărași, printr-o investiție de peste 30.000 de euro făcută de TenarisSilcotub.

Compania a asigurat dotarea laboratorului de electronică al școlii cu două pupitre didactice ce vor fi folosite la orele de practică ale elevilor. Standurile multifuncționale permit realizarea de activități de învățare în regim practic-aplicativ, în condițiile interacțiunii elevilor cu o tehnologie de ultimă generație precum senzoristică, releistică, motoare și altele. Aplicațiile didactice sunt numeroase și variate; în principal, ele sunt destinate elevilor care urmează specializări legate de electronică și sunt adaptate la curricula acestora. Specialiști ai companiei au lucrat alături de cadre didactice pentru a revizui această curriculă și a o adapta la actualele cerințe ale pieței muncii în industrie.

Dotarea laboratorului este doar unul din proiectele în care TenarisSilcotub ne-a susținut de-a lungul timpului. Am beneficiat deja de kit-uri IT sau de cele speciale pentru elevii de la clasele de sudori, specializare pe care, de altfel, o avem acum tocmai mulțumită colaborării cu compania. În plus, elevii cu rezultate bune primesc burse din partea companiei. Avem mare nevoie de acest sprijin, pentru că încercăm să formăm buni meseriași, adaptați perfect la cerințele pieței, a declarat directorul liceului Danubius, prof. Constantin Croitoru.

În următoarea perioadă, cadrele didactice din liceu vor urma un training susținut de specialiștii TenarisSilcotub pentru a afla toate aplicațiile posibile ale aparaturii donate școlii și vor efectua vizite în oțelăria pe care compania o deține în Călărași pentru a se familiariza cu nivelul de automatizări și noile tehnologii existente în producție.

„Proiectul derulat împreună cu liceul Danubius completează strategia în relația cu comunitatea din Călărași, strategie prin care dorim să sprijinim proiecte sustenabile și de impact. De peste un deceniu, educația este direcția prioritară pe care acționăm și investim în dorința de a asigura acces la resurse de învățare relevante, ce pot sta la baza dezvoltării unei viitoare generații de profesioniști”, a spus Codruța Hodrea, manager TenarisSilcotub în relația cu comunitatea.

De peste 10 ani, TenarisSilcotub derulează și susține în Călărași mai multe proiecte destinate educației. Printre cele mai importante se numără Bursele de merit destinate elevilor cu rezultate de top la învățătură, programul de educație non-formală Liderii Mileniului Trei sau ecOprovocarea, un amplu program de educație ecologică.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + fifteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.