Apele s-au retras foarte mult pe Dunăre și brațul Borcea este cel mai afectat. Poți trece apa la pas fără probleme în unele locuri iar mai nou s-au descoperit și epavele unei ambarcațiuni.
În zona Coslogeni, județul Călărași, apele scăzute ale brațului Borcea au scos la iveală rămășițele unei ambarcațiuni scufundate de sute de ani. Ea a fost descoperită de directorul Muzeului Municipal Călăraşi, Florin Rădulescu în urmă cu 7 ani însă de atunci și până acum, debitul apei nu a mai scăzut așa de tare încât să scoată la lumină rămășițele epavei.
„Nava a fost identificată într-o carte scrisă în anul 1892 de F. D. Millet. Autorul a făcut o excursie cu caiacul din Munţii Pădurea Neagră până la Marea Neagră şi pe tot parcursul călătoriei a desenat. Unul dintre desene reprezenintă un asemenea corp plutitor descris de autor ca fiind „turkish flat-boat”. Ar fi o navă cu fund plat care face parte din categoria şlep, pod plutitor, plută, ceam sau barjă. Nava are 25 de metri lungime şi 5 metri lăţime. Este construită din material lemnos, coastele sunt din stejar, iar bordajul şi structura de rezistenţă sunt din conifere. Se pare că nava datează din secolul al XIX-lea şi era folosită pentru comerţ„, scriu jurnaliștii de la Observator de Călărași.

Este posibil ca muzeologii să mai decopere și alte epave sau ruine din cauza debitului foarte scăzut. De aproximativ 4 luni nu a mai plouat la Călărași iar apele Dunării au ajuns la o cotă destul de mică. Ambarcațiunile traversează greu Dunărea dar și brațul Borcea.