Senat / Roxana Pațurcă: “Absenteismul este un semnal transmis de români către întreaga clasă politică”

0
164

Am susținut astăzi o declarație politică în Parlamentul României, intitulată “Absenteismul este un semnal transmis de români către întreaga clasă politică”.

„Am subliniat prin aceasta faptul că absenteismul de la Referendumul privind modificarea Constituției în sensul adoptării unei definiții fără echivoc a instituției căsătoriei și familiei nu este primul semnal de alarmă al poporului către clasa politică.
Acest dezinteres față de politică s-a manifestat treptat. Cu foarte puține excepții, fie că vorbim despre alegeri parlamentare, europarlamentare sau locale, participarea românilor la vot a fost din ce în ce mai redusă. În ceea ce privește participarea la referendumuri, să ne amintim că în 2007, cu ocazia unui referendum inițiat de președintele României, participarea la vot a fost de doar 26,51%, ceea ce înseamnă că acest semnal de alarmă a fost tras de mult. Din păcate, nu am știut noi, membrii clasei politice, să îl înțelegem și să luăm măsurile adecvate.
Suntem în situația în care în România primarii, parlamentarii și europarlamentarii sunt aleși în urma voturilor exprimate de mai puțin de jumătate din numărul total al persoanelor cu drept de vot din localitățile sau circumscripțiile alocate, iar aceasta este o situație care poate ridica oricând o problemă de legitimitate morală a ocupării funcției respective.
Nu sunt adepta transformării drepturilor în obligații și nu cred că obligativitatea votului este soluția apropierii clasei politice de români, dar consider că trebuie să fim mult mai atenți la mesajul pe care, cu diferite ocazii în care a fost chemat la urne, poporul român ni l-a transmis tuturor partidelor politice„ – Senator PSD / Roxana Pațurcă. .

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + twelve =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.