PSD / Deputatul Sorin Vrăjitoru: „ Pentru 2019, se vor aloca 10 milioane de euro în cercetare, pentru găsirea unui vaccin împotriva pestei porcine africane.

0
130
Sorin Vrăjitoru

Deputatul călărășean, Sorin Vrăjitoru, membru al Comisiei pentru Agricultură în Parlamentul României, a afirmat faptul că toți fermierii care au ferme de porci și au fost afectați de pesta porcină vor primi despăgubiri.

„Comisarul European, Phil Hogan, responsabilul pentru agricultură și dezvoltare rurală, a dat asigurări că toți fermierii sau gospodarii care au fost nevoiți să-și sacrifice animalele infestate cu pesta porcină vor fi despăgubiți. Mai mult, toți oamenii care au rămas fără loc de muncă ca urmare a desființării fermelor de porci vor primi plăți asiguratorii. Domnul Hogan s-a întâlnit cu Ministrul Agriculturii Petre Daea dar și cu mai mulți colegi din cadrul Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României. Am purtat discuții și cu anumiți fermieri români.  Pentru 2019, se vor aloca 10 milioane de euro în cercetare, pentru găsirea unui vaccin împotriva pestei porcine africane.„, a declarat Sorin Vrăjitoru.

Domnia sa a mai declarat faptul că știe în acest moment care sunt localitățile afectate din Județul Călărași. „Pesta porcină s-a extins foarte repede. Știu foarte bine că la Călărași avem în acest moment 50 de focare. La Borcea sunt 10, Perișoru – 29, Călărași – 5, Dragalina… dar și alte localități în care sunt suspiciuni. Pe site-ul Agriculturii sunt informații utile disponibile despre simptomele pestei porcine și cum trebuie să acționezi. Guvernul și specialiștii știu ce au de făcut. Sunt solidar cu toți fermierii afectați și facem tot posibilul să-i sprijinim, să-i ajutăm„, a mai spus Sorin Vrăjitoru, deputat PSD Călărași.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 19 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.