PSD / Roxana Pațurcă: „Putem vorbi de o performanță a Guvernului„

0
65

Senatorul PSD, Roxana Pațurcă a afirmat faptul că economia bugetară răspunde pozitiv politicilor Guvernului din care face parte. 

Mai precis, veniturile statului au atins niveluri record în ultima perioadă, ceea ce demonstrează o performanță guvernamentală. S-au înregistrat creșteri față de anul precedent în cazul încasărilor din contribuțiile de asigurări + 37,5% și din veniturile fiscale +20,7%.

„Agenţia Naţională de Administrate Fiscală (ANAF) a anunțat venituri lunare de 26,8 miliarde lei, un record istoric pentru instituţie, depăşind cu 3 miliarde de lei programul de încasări bugetare stabilit de Ministerul Finanţelor„, a afirmat parlamentarul PSD, Roxana Pațurcă.

ANAF avea planificat pentru luna iulie 2018 un program de încasări bugetare de 23,8 miliarde de lei, potrivit prevederilor legilor bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 2/2018 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat nr. 3/2018. Instituţia a reuşit însă să colecteze 26,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă, în primul rând, o creştere de 122,9% – indice nominal (116,6% indice real), cu 5 miliarde lei mai mult faţă de luna iulie 2017 când s-au încasat 21,8 miliarde lei. Acestea sunt cele mai mari venituri lunare realizate de ANAF în toată istoria sa, potrivit unui document intern al agenţiei, citat de profit.ro. Aceasta mai înseamnă, în al doilea rând, un grad de realizare de 112,6% a programului de încasări, cu 3 miliarde lei mai mult faţă de nivelul comunicat de MFP. Este cea mai mare depăşire a programului de încasări venituri bugetare de la înfiinţarea ANAF.

„Ca și concluzie am putea vorbi de o performanță a Guvernului. Cifrele sunt foarte clare, suficiente pentru creșterea salariilor de pensii și a subvențiilor„, a mai afirmat Roxana Pațurcă, membru Comisiei de Buget-Finanțe.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.