Senat / Roxana Pațurcă: „Mai mulţi bani pentru România din fondurile de coeziune„

0
284

Marţi, 29 mai, Comisia Europeană a prezentat propunerea sa privind bugetul Uniunii Europene alocat în perioada 2021 – 2027, viitorul cadru financiar multianual, pentru dezvoltare regională şi politică de coeziune.

Dintr-un buget de 373 de miliarde de euro în angajament, România ar urma să primească 30.765.592.532 de euro în perioada mai sus – menţionată, potrivit unei decizii a Colegiului Comisiei Europene prezentate de comisarul pentru politică regională, doamna Corina Creţu.
Astfel, România va avea cel de al patrulea cel mai mare buget alocat pentru coeziune, fiind devansată de Polonia (72,7 miliarde euro), Italia (34, 4 miliarde euro) şi Spania (38,3 miliarde euro). Ţara noastră va beneficia de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul politicii de coeziune. În perioada actuală de programare financiară, România beneficiază de 23 de miliarde de euro din fondurile de coeziune dintr-un total de 31 de miliarde (sunt incluse şi cele aproximativ 8 miliarde de euro pentru politica agricolă comună)„ / Senator de Călărași, Roxana Pațurcă.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.