Roxana Pațurcă: „Jandarmeria este una dintre instituțiile fundamentale ale statului român„

0
190

Mesajul parlamentarului călărășean, Roxana Pațurcă de „Ziua Jandarmeriei Române„.

„Sunt onorată să particip la această manifestare, care marchează aniversarea a 168 de ani de existență instituțională a Jandarmeriei Române, una dintre cele mai importante arme ale Ministerului Afacerilor Interne.
Trebuie să recunoaștem faptul că prestanța oferită de uniforma militară este de neegalat! Astfel de ceremonii sunt, întotdeauna, binevenite și reprezintă un bun prilej pentru a ne exprima recunoștința față de niște oameni care sunt dispuși, la orice oră din zi și din noapte, să se sacrifice pentru salvarea semenilor.
Asta au dovedit jandarmii români, în repetate rânduri, indiferent de natura misiunilor pe care le-au desfășurat. Majoritatea acestora presupun un grad ridicat de pericol, fie că vorbim despre restabilirea ordinii publice sau de alte intervenții. 
Întotdeauna însă, principalul reper a fost cetățeanul. Așa este normal și la fel trebuie să se întâmple în continuare! 
Jandarmeria este una dintre instituțiile fundamentale ale statului român, iar noi avem nevoie de structuri puternice și echilibrate.
În acest interval de timp Jandarmeria Română a suferit transformări diverse, a evoluat în pas cu societatea și a știut să se adapteze nevoilor, indiferent de dificultățile întâmpinate.
Tocmai de aceea, am convingerea că va reuși să se păstreze, în continuare, echidistantă din toate punctele de vedere, inclusiv politic, astfel încât să rămână un pilon de încredere și de siguranță pentru cetățeni. 
Cooperarea inter-instituțională reprezintă o necesitate în orice stat de drept care se dorește a fi un spațiu sigur pentru propriii cetățeni, dar nu numai. Am convingerea că veți fi deschiși spre colaborare și pe viitor. 
Munca în echipă s-a dovedit cea mai eficientă metodă de obținere a performanței la locul de muncă. Sunt convins că și dumneavoastră vă doriți reușite profesionale, nu orgolii. 
Doamnelor și domnilor jandarmi,
Cu ocazia împlinirii a 168 de ani de existență instituțională, vă felicit și vă urez mult succes în activitate!„ – Senator, Roxana Pațurcă.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.