Țone continuă jaful la Oltenița!

0
705

Primarul Petre Țone vinde tot în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri. Pentru edil a devenit preocuparea primordială, chiar vitală.

După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.
Cel care dorește să cumpere spațiul din interiorul Halei este Radu Ștefan, poreclit în oraș Fane Moxu, unul dintre marii latifundiari ai Olteniței.

Anul trecut, în luna decembrie, pentru acest spațiu a avut loc o licitație de închiriere, la care au participat Dan Ionescu, Victor Mihai și Ștefan Radu.  Dan Ionescu s-a retras din joc, Victor Mihai a oferit 22 euro/mp/lună, fiind și cel care a deținut spațiul sub forma de închiriere o perioadă de timp, iar Radu Ștefan a oferit 25 euro/mp/lună. Astfel, Ștefan Radu câștigă pas cu pas teren. La scurt timp, înțelegerile s-au oprit la vânzarea spațiului de 39,94 mp. Prețul de vânzare este de 33.000 de euro.
Locul amintit a fost scos din domeniul public și trecut în domeniul privat în anul 2003. De atunci până astăzi nu a fost vândut nimănui. Tot în timpul guvernării PSD a fost schimbat regimul juridic al acestuia și tot în regimul PSD, cel actual, se dorește a fi înstrăinat. De altfel, în timpul primarului PSD, Ștefan Dumitru, și continunând cu timpul lui Petrică Țone, PSD, s-au vândut cele mai multe spații și terenuri, deși campaniile electorale ale acestora au fost cele mai pline de promisiuni roz și de lucruri de poveste.

Hala Centrală la un pas de a fi pe lista monumentelor istorice
În urmă cu aproape 18 ani, fostul Cinematograf Flacăra, Hala Centrală Oltenița și Bursa de Cereale urmau să fie menționate ca monumente istorice, pe atunci fostul director al Muzeului Gumelnița, prof. dr. Done Șerbănescu, fiind cel care a dorit să facă demersurile legale, pentru a le înscrie în lista care le-ar fi protejat de cei ce consideră că li se cuvinte orice în oraș. Contrar eforturilor și așteptărilor lui Șerbănescu, politica și interesele mârșave duse la nivel local, ajutate de cele de la nivel central, l-au împiedicat să facă acest lucru.
Actul normativ principal legat de monumentele istorice îl reprezintă Legea 422 din 18 iunie 2001, modificată și republicată. Astfel cum sunt definite de această lege, monumentele istorice sunt bunuri imobile, construcții și terenuri situate pe teritoriul României, semnificative pentru istoria, cultura și civilizația națională și universală. Monumentele istorice sunt o parte din patrimoniul național și au un regim juridic special stabilit. Conform Legii, clasarea monumentelor istorice în grupe se face prin ordin al Ministrului Culturii și Cultelor, la propunerea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice. Ministrul de atunci a făcut jocurile politice și de interese locale, astfel că nici una dintre cele trei construcții nu s-a putut conserva și proteja în acest mod.

Citește continuarea articolului pe oltenitainfo.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 16 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.