“Career Paths to Youth Labour Mobility”/”Pași în carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret”

0
135

Pe 26 februarie și, de asemenea, pe 06 martie 2018  în cadrul proiectului “Career Paths to Youth Labour Mobility”/”Pași în carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret”,  cod 16.4.2.021., finanțat  prin Programul: INTERREG V-A RO-BG, Axa prioritară-4; Prioritatea de Investitii 1, s-a implementat o parte din  activitatea A3 – „Furnizarea de informații complete și oficiale privind căile de carieră și mobilitatea forței de muncă”. Sub egida  „E cool să fii mobil” Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a organizat și desfășurat un eveniment de informare privind căile de carieră și mobilitatea  tinerilor pe piața muncii transfrontaliere, la care au participat peste 150 de studenți și elevi  călărășeni, cărora le-a fost distribuită broșura „E cool să fii mobil”, ca unul dintre rezultatele intermediare  ale proiectului si sursă de informare privind caracteristicile pieței muncii transfrontaliere România- Bulgaria. Alături de partenerii implicati în proiect, au participat ca invitati: primarul municipiului Călărași -ing. Daniel Drăgulin, vicepresedintele Consiliului Județean Călărași- ec. Marian Dinulescu, directorul adjunct al AJOFM Călărași- ing. Mariana Vasile și consilierul EURES Călărași- ing. Magdalena Cotelnic. Invitații, în alocuțiunile lor, au subliniat importanta inserției facile a tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă și carieră, pentru o dezvoltare personală în plan profesional și social care să conducă la resurse umane performante cu rezultate eficiente în activitatea economico-socială.

Aceste evenimente de informare sunt necesare pentru a asigura un acces larg la inițiativele de angajare comune, de o parte și de alta a Dunării, pe care proiectul le propune. In conturarea acestor initiative am pornit de la caracteristicile grupului țintă/tinerilor, care tind să utilizeze preponderent resursele sociale pentru a obține informații. Prin urmare, un expert în mass-media  a fost angajat pentru a utiliza instrumente de comunicare bazate pe internet, respectiv, dezvoltarea și gestionarea unui site web și o aplicație mobilă în trei limbi- română, bulgară și engleză, ce poate fi descărcată pe telefonul mobil și care să permită tinerilor să aibă acces la informații despre joburile transfrontaliere și profilul candidatilor pentru aceste joburi, aspecte legate de ocuparea forței de muncă în serviciul mobilității în regiunea transfrontalieră.

Activitatea A3  contribuie la realizarea indicatorului „Inițiative care activează mobilitatea forței de muncă” prin dezvoltarea
siteului web și a aplicației mobile în trei limbi, împreună cu evenimentele informative „”E cool să fii mobil”. Această activitate este, de asemenea, legată de indicatorul de rezultat al Axei prioritare 4 și anume „Populația care are acces la inițiative comune de ocupare a forței de muncă”, cuantificând:  700 vizitatori ai site-urilor web care accesează inițiativele pentru ocuparea forței de muncă1000 de persoane care să încarce aplicația mobilă „Cool to be mobile” și să acceseze inițiativele de angajare propuse în cadrul proiectului;  300 de persoane care să participe la evenimentele informative „Cool to be Mobile” pentru a obține informații despre inițiativele de angajare în zona transfrontalieră.

 Prof.univ.dr. Daniela Cretu

Manager Proiect

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.