Senator Roxana Pațurcă: ”Obiectivul meu este să avem antreprenori autohtoni de renume care să ne reprezinte la nivel național”

0
179

Ministrul Mediului de Afaceri, Comerț, Antreprenoriat, Radu Oprea și  secretarul de stat Adrian Dobre au fost prezenți vineri la Călărași la o întâlnire cu studenții Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București pe tema programului Start-up Nation 2018. Senatorul Roxana Pațurcă a apreciat întâlnirea ca fiind una extrem de utilă și a declarat că se va implica în implementarea  acestui program la Călărași, propunându-și, în acest sens, o serie de întrevederi cu persoanele interesate la cabinetul senatorial.

”Am avut deosebita plăcere să-l avem ca oaspete, la Călărași, pe domnul  Radu Ștefan Oprea, ministru pentru mediul de aafaceri, Comerț, Antreprenoriat, participând alături de domnia sa, de domnul Adrian Dobre, secretar de stat în cadrul aceluiași minister, de domnul președinte, Ciprian Pandea, de domnul deputat Sorin Vrăjitoru și de autorități locale la o întâlnire extrem de utilă cu studenții din cadrul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAVM București având ca temă Programul Start-up Nation – varianta 2018. Consider că această întâlnire este necesară întrucât călărășenii au beneficiat, din nefericire, de o informare insuficientă în ceea ce previște acest program. Datele statistice  relevă că la nivelul județului Călărași, în 2017 au fost inițiate doar 37 de proiecte în cadrul Programului Start-up Nation.

Obiectivul nostru imediat este să avem o comunicare cât mai transparentă astfel încât informația să ajungă la cei interesați cât mai repede, în condiții optime, iar în acest an când se va deschide o nouă axă de finanțare, lucrurile să fie cât mai clare și rezultatele mult mai bune în raport cu 2017.

În calitate de parlamentar călărășean, dar și de membru al Comisiei de buget – finanțe din Senat, le-am spus studenților că le voi sta la dispoziției, la cabinetul senatorial, cu toate informațiile necesare de  care au nevoie întrucât la nivelul județului nu există deocamdată un reprezentant al ministerului care să preia spre rezolvare problemele celor interesați.

În calitate de cadru didactic, m-am implicat foarte mult în tot ceea ce înseamnă proiectul privind înființarea Firmelor de Exercițiu. Astfel foștii elevi, o parte din ei studenți astăzi, au învățat pas cu pas să-și creeze o anumită afacere, e adevărat la nivel virtual, dar totodată să o gestioneze astfel încât ideea de start-up pe care au avut-o undeva să se concretizeze. Îmi doresc foarte mult ca aceste Firme de Exercițiu să devină într-o bună zi firme reale iar cei care au lucrat la elaborarea lor să devină antreprenori, oameni de afaceri recunoscuți în plan local, național și ce de nu, internațional!

De asemenea, le-am spus studenților că în programul de guvernare există Societățile Antreprenoriale pentru Studenți (SAS), prin intermediul cărora pot dezvolta business-uri, susținute dintr-un cont de investiții pentru studenți.

În perioada imediat următoare, fie în întâlnirile directe, fie prin intermediul presei, studenții interesați să dezvolte o afacere vor primi  informațiile necesare. Obiectivul meu este să dezvoltăm în mod real spiritul antreprenorial la Călărași, să avem antreprenori autohtoni de renume care să ne reprezinte la nivel național. Avem resurse nebănuite, avem un potențial agricol fantastic și cred că împreună putem dinamiza acest sector al Start-up-urilor în județul nostru. Dialogul va continua și sunt convinsă că se va concretiza cu proiecte viabile, sănătoase, generatoare de profit.”

La întâlnire au mai fost prezenți președintele PSD Călărași, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul SGG, deputatul Sorin Vrăjitoru, prefectul George Iacob, inspectorul general școlar, Elena Mihăilescu, directorul Facultății de Management Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Călărași, conf. univ. dr. Daniela Crețu, Denisa Ciulinaru, lector.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − fourteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.