Domnul Deputat Cristian George Sefer – 40 iniţiative legislative depuse în anul 2017 pentru bunăstarea cetățenilor români

0
183
Cristian George Sefer, Deputat PMP Călărași

Anul 2017 a fost bogat în inițiative legislative depuse de domnul deputat Cristian George Sefer, iniţiativele dânsului vizând îmbunătățirea vieții sociale a oamenilor de rând.

Preocupat de migrarea în masă a românilor, dar în special a tinerilor din mediul rural, parlamentarul Cristian George Sefer a propus impunerea obligativității administrațiilor publice locale în a atribui terenuri pentru tineri în scopul construcției de locuințe proprietate personală.

De asemenea, salariile mici din domeniul agro-zootehnic determină tinerii apți de muncă si pricepuţi în domeniu să plece în afara țării. Din acest motiv, deputatul Cristian George Sefer insistă, prin propunerea sa, să fie protejată agricultura și zootehnia prin reducerea semnificativă a presiunii fiscale asupra producătorului român.

Stoparea migrației, dar și un prim pas pentru înlesnirea găsirii unui loc de muncă se poate regăsi în modificarea şi completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Deputatul PMP propune impunerea unei proceduri de acordare a indemnizației de șomaj care să degreveze atât șomerii, cât și angajatorii de sarcina procurării și eliberării de documente și să transfere rolul activ în acest domeniu, autorităților și instituțiilor publice. Astfel, șomerul va fi concentrat strict pe căutarea unui loc de muncă, arătându-şi totodată disponibilitatea de-a începe lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă. În același timp, angajatorii nu vor mai fi obligați să depună declarații la structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Sărăcia, pierderea unui loc de muncă și problemele cotidiene adunate la un loc pot provoca consecințe grave asupra consumatorului de contract de credite. Legea actuală nu protejează acești cetățeni așa cum o face modelul european. Dimpotrivă, începe executarea silită cu riscul ca cetățeanul în cauză să-și piardă bunul imobil, de regulă, locuința familială cu care a garantat. Cristian Sefer și colegii săi propun protejarea celor care se află în situații critice.

Un alt aspect important pe care îl accentuează Cristian George Sefer în propunerile sale legislative este problema educației. Reprezentantul statului cere completarea art. 99 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 prin înființarea în fiecare instituție de învățământ a unui cabinet de consiliere psihologică, unde să-și desfășoare activitatea un psiholog școlar, care să aibă în evidență un număr de 400 de elevi, și nu de 800 așa cum se prevede în prezent. Necesitatea funcționării unor astfel de cabinete de consiliere în școli se impune din cauza situației cu care se confruntă învățământul românesc: violența din școli, creșterea abandonului școlar, sinuciderile în rândul elevilor, dezinteresul din ce în ce mai crescut față de școală, copiii lăsați în grija bunicilor de către părinții plecați la muncă în străinătate.

Deputatul se arată îngrijorat de numărul mare de accidente rutiere petrecute pe teritoriul României, soldate cu decese. Din acest motiv, deputatul Sefer își dorește instituirea obligativității efectuării și promovării unui curs de prim ajutor în trafic, condiţie obligatorie pentru obținerea permisului de conducere. Acțiunea este justificată, având în vedere că peste 50% dintre decese au loc în primele minute de după accident.

Biroul de presă al deputatului Cristian George Sefer

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + eighteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.