Senator Roxana Pațurcă la bilanțul IJJ Călărași: ”Jandarmeria Română înseamnă înainte de toate siguranță, continuitate, coerenţă şi păstrarea unor valori autentice”

0
613

Sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi a găzduit, vineri, 19 ianuarie 2018, evenimentul în care Inspectoratul de Jandarmi Județean  și-a prezentat evaluarea activităţii desfăşurate de această instituție în anul 2017.

Printre invitați s-a aflat și senatoarea Roxana Natalia Pațurcă, parlamenarul călărășean apreciind, în intervenția sa, importanța activității acestei instituții:

”Puţine instituţii ale statului român se pot mândri cu o carte de vizită ca a dumneavoastră. Jandarmeria Română înseamnă înainte de toate siguranță, continuitate, coerenţă şi păstrarea unor valori autentice. Ştim că statutul profesional pe care îl aveţi vă impune restricții și vă pune în fața multor provocări. Mai știm, însă, că Jandarmeria Română înseamnă mult mai mult decât prezența la proteste sau restabilirea ordinii publice. Jandarmeria Română înseamnă ajutorarea oamenilor aflați în dificultate, intervenția în situații de urgență, înseamnă militari expuși riscului 24 de ore din 24, în zăpezi, în ger sau la inundații. Iar, la fel ca și mine, cetăţenii știu și văd asta în fiecare zi și vă răsplătesc prin încrederea cu care vă apreciază. De aceea, astăzi la bilanțul dumneavoastră, vreau să vă transmit aprecierile noastre, ale oamenilor din județul Călărași, pentru ceea ce faceți în sprijinul comunității. Așteptările noastre pentru anul acesta nu pot fi decât acelea ale oricăror cetățeni onești: respectați legea, fiți fermi în aplicarea ei și fiți alături de oameni ca și până acum. Felicitări pentru activitatea din 2017 și vă urăm succes în misiunile din acest an!”

La prezentarea bilanțului pe 2017 al IJJ Călărași au participat deputații Eugen Nicolicea și Cătălin Predoiu, prefectul judeţului Călăraşi – George Iacob, președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță, primarul municipiului Daniel Ștefan Drăgulin, directorul Direcției de comunicații și tehnologia informației din cadrul IGJR, –colonel Cristian Băluță, dar și fostul șef al IJJ Călărași, generalul Marian Stoica. De asemenea, la eveniment au fost prezenți şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Călăraşi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi efective ale unităţii.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, lt. col. Ionel Marcu a spus în cuvântul său că obiectivul principal care a stat în atenţia inspectoratului pe linia misiunilor de ordine publică a fost creşterea performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor de ordine şi siguranţă publică prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică şi menţinerea la un nivel înalt a pregătirii profesionale, în vederea creşterii siguranţei cetăţenilor.

”Astfel, pentru îndeplinirea acestui obiectiv au fost executate 5416 misiuni de ordine publică în care au fost angrenaţi 12938 de jandarmi, înregistrându-se o creştere de 109 de misiuni faţă de anul 2016. Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării unor activităţi cu public numeros, în perioada de referinţă au fost executate 342 misiuni de asigurare a ordinii publice fiind angrenaţi 2420 jandarmi. Structurile de ordine publică au intervenit pentru aplanarea unor conflicte, precum şi pentru luarea măsurilor legale privind ordinea şi siguranţa publică la un număr de 64 sesizări prin S.N.U.A.U. „112” şi prin alte mijloace, faţă de 22 în anul anterior. (…) Numărul faptelor de natură penală sesizate de către personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, pe timpul misiunilor proprii şi în cooperare cu personalul inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi, în anul 2017 a fost de 220 fapte de natură penală, 17 în acţiunile proprii şi 203 în acţiunile cu poliţia (74 în mediul urban şi 146 în mediul rural), faţă de anul 2016 când au fost sesizate un număr de 278 fapte de natură penală. În perioada supusă analizei au fost constatate şi aplicate un număr de 983 sancţiuni contravenţionale, (579 aplicate în mediul urban şi 404 în mediul rural), faţă de anul precedent când au fost aplicate 1833 sancţiuni contravenţionale. Pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere în anul 2017 s-au desfăşurat 332 de acţiuni în 149 localităţi, folosindu-se un efectiv de 396 jandarmi.”

La finalul acțiunii jandarmii cu rezultate deosebite în activitate au primit diplome și plachete.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.