Consiliul Județean Călărași: ”Inspectoratul Județean de Poliție nu blochează tradițiile!”

0
366

Consiliul Județean Călărași trage un semnal de alarmă asupra implicării negative a Inspectoratului Județean de Poliție Călărași în organizarea Sărbătorii Bobotozei de sâmbătă, 6 ianuarie 2018. Și Primăria Călărași a explicat, pe pagina sa de Facebook, care a fost motivul pentru care anul acesta nu a existat, în cadrul acțiunilor organizate de instituție, și tradiționalul Botez al cailor.

Activitățile legate de prezența cailor și a atelajelor hipo au fost interzise din motive ce țin de siguranța cetățenilor, spune IPJ Călărași. Astfel că, tradiționalul Botez al Cailor, obicei popular desfășurat an de an de comunitate, nu a mai avut loc în municipiul Călărași, se spune în comunicatul de presă transmis de Biroul de presă al Consiliului județean Călărași.

Consiliul Județean Călărași este solidar cu călărașenii care și-au manifestat nemulțumirea față de acest eveniment nefericit și cere public o implicare mai activă a Inspectoratului Județean de Poliție în acele acțiuni care constituie adevăratele pericole publice.

IPJ are misiunea de a prinde infractorii, de a preveni spargerile de locuințe, de bijuterii, crimele, de a stopa raliurile de pe drumurile publice.

Inspectoratul Județean de Poliție nu blochează tradițiile!

Ceea ce s-a întâmplat în municipiul Călărași în ziua de Bobotează este o situație fără precedent. Totodată, felicităm primarii localităților județului nostru care au prins în programul de Bobotează și Botezul Cailor, precizează aceeași sursă.

Cu explicații vizavi de același subiect vine și Primăria Călărași printr-o postare pe pagina sa oficială de pe Facebook:

”Pentru că zilele acestea comentariile negative vizavi de decizia noastră, a organizatorilor activităților legate de Sărbătoarea Bobotezei în municipiul Călărași, de anulare a botezului cailor, o tradiție a orașului nostru, au escaldat, venim cu precizari suplimentare:

În ultima ședință tehnică ce a avut loc cu participarea tuturor factorilor implicați, și aici vorbim inclusiv de reprezentanții forțelor de ordine, am fost informați că vom primi din partea Inspectoratului de Poliție Județean Călărași aviz negativ cu privire la desfășurarea tuturor activităților legate de prezența cailor și a atelajelor în centrul orașului, din motive de siguranță a publicului, dar și din cauza reglementărilor legislative ce se referă la interzicerea prezentei atelajelor hipo pe drumurilor publice

Conducerea primăriei a luat decizia anularii acestei activități în concordanță cu prevederile legale și a avizelor (negative) primite.

Mulțumim pentru înțelegere și pentru prezența dumneavoastră (extrem de numeroasă) la Sărbătoarea Bobotezei din acest an!”

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + 20 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.