Crăciun de poveste în comuna Dâmbovicioara. Pensiunile sunt rezervate și pe anul următor

0
281

Departe de lumea dezlănţuită, dar totuşi accesibilă, comuna Dâmbovicioara din Argeş este o adevărată poarta către masivul Piatra Craiului.

Cei care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă într-un sat de la poalele munţilor, vor găsi aici privelişti emoţionante, oameni calzi, mâncare ca la bunici şi tradiţii păstrate cu sfinţenie.

Renumit pentru peisajele de poveste, culoarul Rucar-Bran leagă două regiuni istorice: Muntenia şi Transilvania.

Aflată la capătul dinspre Muscel al celebrului drum, Dâmbovicioara împleteşte tradiţii din ambele zone. În aşteptarea Crăciunului, localnicii pregătesc un adevărat ospăţ pentru cei care le calcă pragul.

Pensiunile din zonă sunt simple, dar primitoare. “Totul s-a rezervat cu foarte mult timp înainte. Inclusiv pentru anul viitor, chiar pensiunea în care suntem acum este deja ocupată pentru revelionul 2019”, povestește proprietara unei pensiuni.

La câţiva kilometri de centrul comunei, după un drum prin cheile înguste ale Dambovicioarei, ajungem la peştera cu acelaşi nume. Galeriile iluminate acum au fost adăpost pentru oamenii preistorici, dar şi refugiu în calea turcilor.

Chiar lângă peşteră, gospodarii din Cheile Dambovicioarei, te aşteaptă cu tot soiul de bunătăţi.

În zona este şi un muzeu tradiţional, unde turiştii pot vedea cum se îmbrăcau mârâi în vremurile în care nu existau târguri de nunţi cu rochii de designer.

Cine a venit o dată la Dâmbovicioara se îndrăgosteşte iremediabil de zonă. Dovada este faptul că cei stabiliţi recent în comună sunt mai mulţi decât cei născuţi şi crescuţi aici.

Sursa: PRO TV

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + thirteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.