Borcea. Aniel Nedelcu: ”Am depus un proiect la gaze. Acesta este visul meu”

0
298

Așa cum decurg lucrurile în comuna Borcea se pare că pe primarul Aniel Nedelcu nici măcar iarna ce se apropie nu-l va ține departe de proiectele pe care în atenție pentru următoarea perioadă. Pe lângă modernizarea străzilor, construirea unei piețe agroalimentare moderne și construcția unei grădinițe cu program prelungit, primarul are în plan și racordarea comunei Borcea la rețeaua de gaze.

„Avem mai multe proiecte pe diferite categorii, aici mă refer la străzi. Modernizare străzi în comuna Borcea și captare a apei pluviale, unul depus pe AFIR în care contractul este semnat în valoare de 50 miliarde. Avem undeva la 47 de străzi de pământ pe care le vom asfalta, aici nu mă refer la cele care sunt acum pe PNDL. Lucrările ar trebui să înceapă în martie 2018. Mai avem prin PNDL execuție 9 km de asfalt în plină derulare și tot prin PNDL, grădiniță cu program prelungit. Cetățenii din comună merg la serviciu și avem nevoie de o grădiniță la Borcea cu program prelungit. Valoarea estimată a construcției va fi în jur de 30 miliarde”, ne-a declarat primarul comunei Borcea.

 O piață agroalimentară nouă

Edilul Aniel Nedelcu ne-a vorbit și despre amenajarea unei piețe agroalimentare în localitate, terenul destinat fiind unul existent deja după ce va fi demolată vechea piață.

”Mai avem un proiect pentru construirea unei piețe agroalimentare, delimitată cu zarzavaturi, carne, pește, investiție pe care o vom realiza din fonduri proprii. Lucrăm la proiect și deja la începutul primăverii vom demara această lucrare”, ne-a mai spus primarul, completând că în această piață cetățenii vor putea beneficia de produse proaspete ce vor fi comercializate de producătorii agricoli din zonă.

Calculatoare și videoproiectare în școli

Aniel Nedelcu ne-a mai spus că școlile din comună au fost anvelopate și, o investiție primită cu mare bucurie de către elevi și personalul didactic a fost achiziționarea, din bugetul propriu al primăriei, de calculatoare și videoproiectare.

Modernizarea bazei sportive și rețea de gaze în localitate

”Mai avem un proiect pe GAL, modernizare bază sportivă în jur de 5 miliarde de lei cu tabelă electronică, tribune, gazonul o să-l îmbunătățim, vestiare și parcare adecvată”, mai spune Aniel Nedelcu.

Primarul ne-a mărturisit că își dorește foarte mult să poată racorda comuna Borcea la rețeaua de gaze.

”Am depus un proiect la gaze. Acesta este visul meu. Am făcut studiul de fezabilitate și acum consultăm populația. Interesul meu este să aducem rețeaua principală la Borcea și să ieșim din extravilan. O să fie o investiție bună. Așa cum le-am promis oamenilor că de la 6 lei apa să fie 3 lei și așa a fost, acum următorul meu pas vreau să aduc gaze în comună”, a punctat primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu afirmând că vor mai exista investiții și în ceea ce privește cultura, sportul, dar nu vor fi neglijate nici celelalte domenii de interes pentru comunitate.

”Taxele și impozitele sunt colectate undeva la 80%. La noi sunt foarte mulți fermieri care plătesc aceste taxe și acesta este un lucru foarte bun pentru dezvoltarea localității, dar sperăm să ne susțină în continuare  și Consiliul Județean Călărași. Indiferent cât de gospodar ar fi primarul unei localități, investițiile mari vin de la Guvern sau Consiliile Județene”, a concluzionat Aniel Nedelcu, primarul Borcei.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.