Muzeul Municipal – Vernisaj / ”Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia” –

0
114

La inițiativa Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița, la care au aderat Muzeul Municipal Călărași și Muzeul Județean Ialomița, a fost realizată expoziția „Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia”. Expoziția cuprinde un număr de 83 de reproduceri de mari dimensiuni ale cărților poștale și ale clișeelor din perioada interbelică.

Expoziția „Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia” s-a deschis la Muzeul Municipal Călărași, sâmbătă 9 decembrie și poate fi vizitată până pe 16 ianuarie 2018, în intervalul orar 9.oo – 17.oo, de luni până vineri.

Expoziția cuprinde imagini din perioada interbelică din cele trei orașe în care își au sediul cele trei muzee. De departe vedeta acestei colaborări este o mică parte din colecția Costică Acsinte care aparține Muzeului din Slobozia. Muzeul Civilizației Gumelnița și Muzeul Municipal Călărași sunt prezente cu reproduceri după cărți poștale care au circulat în acea perioadă, dar și cu reproduceri ale unor fotografii din colecții particulare.

Prima expunere a avut loc la Muzeul Regional de Istorie din Ruse, Republica Bulgaria unde s-a bucurat de succes având în vedere că a fost solicitată și apoi expusă în altă localitate bulgară – Razgrad, la biblioteca orășenească. Odată încheiat periplul bulgăresc expoziția a fost deschisă la Slobozia la sediul Muzeului Județean după care a fot expusă pe simezele destinate expozițiilor temporare de la Biblioteca Națională a României.

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.