COMUNICARE PROTEJARE APOMETRE (CONTOARE DE APA) PE PERIOADA RECE

0
170
Ecoaqua SA Călărași

ECOAQUA SA Calarasi  comunica clientilor sai ca au obligatia sa ia masuri de protejare a apometrelor, atunci cand  acestea se afla in interiorul proprietatii individuale.

Astfel, utilizatorii de la imobile case individuale sunt sfatuiti sa se asigure ca este pus etans capacul pe caminul de apometru, iar daca acesta este intr-o zona deschisa, ar trebui protejat si apometrul cu robinetele de manevrare printr-un material termoizolant (vata minerala,  polistiren).

De asemenea, daca exista in instalatia interioara robinet de prelevrare apa, folosita pe perioada rece, acesta trebuie sa fie izolat termic cu vata minerala. Reamintim ca nu este indicat sa se lase robinetul sa curga cu debit foarte mic, ca masura contra inghetului, deoarece apometrele noi cu transmitere la distanta, sunt mai performante si vor inregistra aceste consumuri, marind astfel considerabil valoarea facturii.

Pentru utilizatorii de la imobile condominii (scari de bloc) recomandam, pentru apometrele amplasate in subsoluri, reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie  pentru a mentine temperatura peste limita de inghet a apometrelor, iar in cazul existentei apometrelor pe casa scarii este necesar ca ferestrele si usile de acces in scara sa fie inchise  etans.

Inghetarea apometrului determina blocarea si deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea caminului sau lipsa apei in instalatia interioara. Protejarea apometrului, precum si protejarea si verificarea  instalatiei interioare pe traseul de la apometru pana la consumator, este obligatia utilizatorului, conform prevederilor contractului de furnizare.

In cazul in care apometrul sau instalatiile de apa se defecteaza ca urmare a inghetului, nefiind protejate corespunzator, utilizatorul va suporta costurile inlocuirii acestora.

Eventualele probleme legate de functionarea apometrului sau in general a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare pot fi semnalate la dispeceratele cu program non stop ale sucursalelor din aria de operare.

 DISPECERAT SUCURSALA  ECOAQUA CALARASI

  • TELEFON : 0242.313.720
  • Email : ecoaqua@yahoo.com

Localitati in operare: Calarasi,  Lehliu-Gara,  Fundulea,  Lehliu, Dorobantu, Nicolae Balcescu, Lupsanu

DISPECERAT SUCURSALA  ECOAQUA  OLTENITA

  • TELEFON – 0242.510.279
  • Email : disp_ecoaqua_oltenita@yahoo.com

Localitati in operare: Oltenita,  Budesti,  Soldanu, Crivat

DISPECERAT SUCURSALA  ECOAQUA  URZICENI

  • TELEFON – 0243.254.723
  • Email : office1@ecoaquaurziceni.ro

Localitati in operare: Urziceni

Departament comercial

ECOAQUA SA Calara

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.