Au trecut 5 zile. Criminalii sunt încă liberi! Cercetările la fața locului nu au fost făcute cum trebuie?

0
968

Încă de vineri seară, cei doi indivizi autostopiști care au înjunghiat două victime, sunt de negăsit. Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, Marian Iorga conduce marea acțiune de prindere a criminalilor, nu știm dacă acest lucru îl face din birou ”echipat” cu papion și papuci de casă!  Aceștia sunt încă liberi! Unele voci cu experiență în domeniu susțin că ”cercetările la fața locului nu ar fi fost făcute cum trebuie”.

În seara zilei de vineri, 24 noiembrie, cele două victime Ion și Violeta Constantin, au luat la ocazie doi tineri în dreptul localității Drajna. Tinerii i-au solicitat șoferului să oprească în dreptul localității Tudor Vladimirescu iar la scurt timp aceștia i-au atacat cu cuțitele pe Ion și Violeta Constantin. Șoferul a decedat pe loc însă soția acestuia a scăpat cu viață fint transportată imediat la Spitalului Județean Călărași. Din informațiile noastre, deși se presupune că ar fi fost necesar, familia femeii rănite susține că Violeta nu ar fi beneficiat de niciun fel de pază atât timp cât a fost internată în unitatea de sănătate.

Imediat au fost alertați oamenii legii și s-au format mai multe filtre pentru prinderea criminalilor. „E o chestiune de timp până vor fi prinşi. Încă de aseară (n.red. vineri seară) au fost instituite filtre, iar împrejurimile au fost periate de zeci de poliţişti şi anchetatori. S-a scotocit pe câmp, cu lanterne, cu câini de urmă. Se merge pe mai multe piste în acest caz, însă un lucru este sigur: victimele nu-i cunoşteau pe agresori. I-au luat de pe drum, la ocazie, de la Drajna. Au crezut că fac o faptă bună, dar uitaţi-vă la ce s-a ajuns. Femeia rănită a purtat o discuţie cu anchetatorii şi a explicat cum ea şi soţul său au fost atacaţi cu cuţitele de cei doi străini care se aflau pe bancheta din spate a maşinii. Atacul a avut loc în momentul în care au oprit în dreptul localităţii Tudor Vladimirescu pentru ca autostopiştii să coboare, aşa cum ceruseră. Agresorii sunt tineri, cu vârste până în 30 de ani şi amândoi purtau câte un cuţit”, susţin anchetatorii pentru Adevărul.ro

Şeful IPJ Călăraşi, comisar-şef Marian Iorga coordonează ancheta crimei înfiorătoare petrecută pe DN3A, vineri seară. De 5 zile, polițiștii, coordonați de șeful IPJ Călărași, nu i-au găsit pe criminali! Sursele noastre spun că cercetările la fața locului ”nu ar fi fost făcute cum trebuie”. Ba mai mult, în noaptea de vineri spre sâmbătă, martorii povestesc faptul că o locuință din comuna Ștefan cel Mare a fost spartă și există posibilitatea ca acești criminali să se fi ascuns aici. Ori, polițiștii să nu fi dat prea mare atenție și să nu fi verificat cum trebuie locuințele din împrejurimi? Criminalii au avut la ei cuțite pe care cel mai probabil le-au aruncat sau ascuns pe câmp. Și-au abandonat și hainele pătate de sânge însă poliția nu a găsit nimic. De ce, poate pentru că poate nu ar fi scotocit cum trebuie?

Ca să nu mai vorbim de informarea corectă și la timp a opiniei publice prin intermediul presei. IPJ Călărași ține conferințe de presă în care prezintă realizările șefului Marian Iorga și a celor din subordinea sa  și i-a ”speriat” efectiv pe ziariștii care nu mai participă la asemenea întâlniri, pentru simplul fapt că li se impune ca întrebările să vină direct pe subiectul prezentat de conducere, nu și pe alte subiecte de interes public!

În schimb, IPJ Călărași, nu a fost în stare să emită un comunicat de presă referitor la această crimă! În urmă cu o lună, Marian Iorga, șeful IPJ Călărași se „lăuda„ într-o conferință de presă că: „Principalele repere ale rezultatelor noastre din primele şase luni ale acestui an sunt unele foarte bune. Este cel mai mic nivel al infracţionalităţii din ultimii cinci ani”. Și totuși, este inadmisibil ca în zilele noastre, o armată de polițiști dotați cu echipamente sofisticate să nu poată prinde doi tineri care au comis o crimă.

Anchetatorii spun că mai multe camere de luat vederi din zona Drajna i-au filmat pe criminali. Doi tineri, îmbrăcați sumar, trec prin fața unei camere de luat vederi însă nu li se vede foarte bine fața. Cei doi ar putea fi identificați după haine sau mers. În acest moment, cercetările sunt în curs dar cu cât trece timpul, va fi din ce în ce mai greu ca agresorii să fie prinși.

Având în vedere acest lucru, panica s-a instalat în județul Călărași dar și în zonele învecinate. Cei toi tineri sunt încă în libertate și pot comite o nouă infracțiune în disperarea lor de a scăpa de oamenii legii.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.