Foto / Dunărea – Metaloglobus 1 – 0 / Dan Alexa: „Ne vom lupta în continuare la promovare!„

0
1023

Dunărea Călărași a terminat turul Ligii a 2-a pe locul 2 în campionat, o poziție promovabilă, la un punct de liderul Hermannstadt și la 4 de urmăritoarea Chindia. Dan Alexa a venit la Călărași ca să facă performanță. Antrenorul care a obţinut performanţe asemănătoare cu Timişoara şi Rapid e încrezător că poate scrie istorie la Călăraşi. 

În ultima partidă din tur pe care Dunărea a susținut-o în compania celor de la Metaloglobus, elevii lui Dan Alexa s-au jucat cu ocaziile. Bucureștenii au avut și ei șansele lor și au demonstrat că sunt o nucă tare, asta datorită poziției slabe din clasament. Punctele puse în joc au fost cruciale, atât pentru Dunărea cât și pentru Metaloglobus.

Trupa lui Dan Alexa a avut probleme de efectiv înaintea acestui duel. S-a simțit clar absența unor fotbaliști de bază dar s-a văzut și faptul că echipa are nevoie de întăriri urgent în pauză de iarnă.

Tânărul Drăghiceanu, Messi Mezu, sau Pușcaș au avut câteva ocazii monumentale cu Metaloglobus. Arbitrajul l-a enervat la culme pe Dan Alexa însă la finalul partidei, tehnicianul a dat dovadă de fair-play și nu a comentat unele decizii eronate luate de aceștia pe parcursul meciului.

Finalul a fost unul fericit. Aproape 2000 de suporteri au venit să-și susțină echipa locală pe „Ion Comșa„. Dunărea a reușit să se impună grație evoluției de formă a lui Vali Munteanu dar mai ales inspirației lui Dan Alexa. Tehnicianul l-a trimis în teren pe Munteanu în minutul 62 în locului lui V. Alexandru iar mijlocașul a dat unicul gol în minutul 84.

Pentru prima dată în istorie, Dunărea Călărași reușește performanța unică de a nu pierde de aproape 1 an de zile și totodată termină pe o poziție promovabilă la o lungime de undă față de lider. Dan Alexa este cel mai artizanul echipei călărășene. A preluat echipa din mers aflată la retrogradare și a reușit să o ducă la promovare cu 13 victorii și 3 egaluri, fără nicio înfrângere.

Etapa următoare, prima din retur se joacă la Călărași. Dunărea are de luat o revanși în fața celor de la Clinceni. În tur, Academica a zdrobit Dunărea cu 4 – 1 asta după ce la pauză, călărășenii au avut 1 – 0. Meciul se joacă sâmbătă, 3 decembrie de la ora 12:00.

Dan Alexa: „Am obținut o victorie importantă pentru noi, în ciuda absențelor pe care le-am avut. Sunt foarte mulțumit de aceste rezultate la finalul turului. Ne vom lupta în continuare la promovare. Trebuie să fim în continuare foarte atenți. Sunt totuși curios cum de echipa Sibiului joacă mereu după noi?”.

Au evoluat echipele: 

Dunărea Călărași: G. Popa – I. Ţenea, Cr. Puşcaş, A. Gassama, M. Tomozei – C. Cristea, S. Pană – B. Danciu, M. Drăghiceanu (89’ Al. Dincă), Missi Mezu (80’ A. Puşcaşu) – V. Alexandru (cpt.) (62’ V. Munteanu). Rezerve: R. Şerban – S. Matei, B. Vasile, A. Mesquita. Antrenor: Dan Alexa.

Metaloglobus București: R. Geantă – A. Robu, Al. Mitroi (cpt.), A. Sava, V. Ghenovici, R. Negotei, L. Asanache, A. Popa (75 M. Răileanu), Vl. Vlad (85 A. Marian), Şt. Niculae, M. Bilciurescu. Rezerve: M. Nedelcu – G. Coman, Fl. Iordache, R. Gherghe, Şt. Stângă.Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti); Asistenţi: George Marian Fridl (Comăneşti) şi Damian Antal (Bacău).

Rezultate / etapa a 19-a

Ştiinţa Miroslava – Ripensia Timişoara          3-0

CS Afumaţi – Academica Clinceni    1-0

Olimpia Satu Mare – Chindia Târgovişte       1-3

UTA Arad – FC Argeş           0-1

Pandurii Târgu Jiu – Dacia Unirea Brăila       3-3

Foresta Suceava – Luceafărul Oradea           3-0

Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti  1-0

ASU Politehnica Timişoara – ASA Târgu Mureş      3-0

AFC Hermannstadt – Sportul Snagov           2-0

Duminică, 26 Noiembrie

CS Baloteşti – CS Mioveni    14:00

Etapa a 20-a, sâmbătă, 2 – 3 decembrie

Foresta Suceava -Ripensia Timisoara

Miroslava-ASA Târgu Mureș

Pandurii Tg. Jiu – FC Argeș

Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila

Satu Mare – Metaloglobus

Sportul Snagov – Luceafărul Oradea

CS Afumaţi – CS Mioveni

Dunărea Călărași – Academica Clinceni

UTA Arad – Chindia Târgoviște

Balotești – AFC Hermannstadt

Clasament / Liga 2

1. AFC Hermannstadt 44
2. Dunărea Călăraşi 43
3. Chindia Târgovişte 39
4. CS Afumaţi 34
5. ASU Politehnica Timişoara 33
6. FC Academica Clinceni 32
7. ASA Târgu Mureş 31
8. FC Argeş 28
9. Sportul Snagov 26
10. CS Mioveni 24
11. Ripensia Timişoara 21
12. UTA Arad 21
13. Olimpia Satu Mare 20
14. Metaloglobus Bucureşti 19
15. Dacia Unirea Brăila 18
16. Pandurii Târgu Jiu 18
17. Luceafărul Oradea 17
18. CS Baloteşti 17
19. Foresta Suceava 17
20. Ştiinţa Miroslava 16

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.