Azi, dezbaterea moțiunii PNL – „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”!

0
88

Așa cum s-a stabilit, Birourile Permanente reunite au decis ca astăzi,  începând cu ora 11:00, să aibă loc dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de PNL, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, să Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost citită luni după-amiază într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Organizația județeană PNL Călărași a organizat luni, un miting de susținere a moțiunii de cenzură.

Astfel, Ludovic Orban a anunţat luni că liberalii vor organiza din nou proteste în toate judeţele din ţară și în București, la Parlament, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea. Liderul PNL a spus că singura problemă pe care o au liberalii este atitudinea obstrucţionistă a majorităţii care, în opinia sa, special nu a stabilit un calendar clar al dezbaterii moţiuni de cenzură astfel încât să le reducă capacitatea organizatorică. Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi.

„În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun. Beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară. Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puţin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăzneşte să crezi”, a fost o iluzie vândută cu maximă neruşinare”, arată liberalii în textul moţiunii de cenzură.

PNL mai spune că actuala guvernare a devenit ilegitimă prin minciună şi un pericol real pentru oamenii şi firmele din România.

„Practic, aţi primit o fundaţie economică bine făcută, cu structura de rezistenţă aferentă, pe care aţi avut-o la cheie. Ce aţi făcut cu ea?! V-aţi apucat să o demolaţi ca să improvizaţi o casă din chirpici. Şi v-aţi trezit acum că puneţi proptele la proptele, legaţi cu sârmă unde trebuie să bateţi piroane, în loc de cărămizi folosiţi cartoane, nu mai înţelegeţi care e structura de rezistenţă şi loviţi la temelie… Şi nu încetaţi să prezentaţi această cocioabă, care evident că stă să cadă, ca pe o mega-inginerie arhitecturală”, mai scriu liberalii în moţiunea de cenzură.De asemenea, liberalii acuză „furtul de proprietate” din Pilonul 2 de pensii, „minciuna” reducerii contribuţiilor la 35% şi a eliminării impozitului pe salariile de sub 2.000 de lei, dar şi „bulversarea” mediului economic prin modificările aduse Codului fiscal.

PNL Călărași a organizat luni, 20 noiembrie, un miting de susținere a moțiunii de cenzură

Protestatarii liberali au plecat din faţa sediului organizaţiei municipale PNL şi au parcurs distanţa până la platoul din faţa prefecturii pe jos, scandând lozinci anti-PSD şi criticând actuala guvernare. Coloana protestatarilor au făcut un popas pe platoul din faţa prefecturii unde, la îndemnul preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, participanţii au aprins lanternele telefoanelor şi au ascultat textul moţiunii de cenzură citită de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Valentin Barbu.

În intervenția sa, președintele PNL Călărași, Daniel Ştefan Drăgulin a transmis, prin intervenția sa:

,,Susținem demersurile făcute de parlamentarii PNL, susținem moțiunea de cenzură depusă de PNL. Promisiunile făcute în Campania electorală de PSD, au fost menite să deturneze atenția tuturor cetățenilor de la problemele reale ale societății pentru a câștiga alegerile. Acum viața ne arată că PSD a mințit, iar noi cei din PNL avem obligația morală să arătăm adevărul și să stopăm ceea ce se întâmplă, până nu va fi prea târziu.

Derapajele economice, sociale și politice duc la dezastre greu de estimat pentru democrația românească, motiv pentru care suntem obligați să luăm atitudine. Acest lucru trebuie să-l facem împreună cu dumneavoastră, cetățeni ai României”.

Deputat Cătălin Predoiu despre ”dezbaterile” din Comisia juridică: ”…este vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea, de măcelărire a legilor Justiției”

În altă ordine de idei, miercuri, 21 noiembrie, liberalii au părăsit dezbaterile din Comisia specială condusă de Florin Iordache, în care sunt analizate și finalizate legile Justiției, acuzând coaliția PSD-ALDE că nu dorește o dezbatere adevărată. O decizie similară a luat și reprezentantul PMP în Comisia specială.

La ieșirea din sala unde aveau loc dezbaterile, deputatul PNL de Călărași, Cătălin Predoiu a catalogat ce se întâmplă în ședința Comisiei speciale drept „o mișelie politică” și „o bădărănie parlamentară”. „Modul în care s-au desfășurat lucrările până în acest moment confirmă ceea ce ne temeam cu toții: nu este vorba de un demers bineintenționat, este vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea, de măcelărire a legilor Justiției”, a declarat parlamentarul de Călărași, Cătălin Predoiu.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.