Călărași/Peste 600 de elevi și profesori prezenți la Concursul ”Ion Barbu – Dan Barbilian” – Ediția a XXII-a

0
366

Vineri, 27 octombrie 2017, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași a avut loc deschiderea oficială a Concursului național cu participare internațională ”Ion Barbu – Dan Barbilian” – Ediția a XXII-a. Duminică, 29 octombrie, va avea loc festivitatea de premiere.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți personalități marcante din lumea matematicii și literaturii române: conf. Mina Maria Rusu, prof.univ.dr. Silviu Angelescu (președinte al comisiei de concurs pentru literatură), prof.univ.dr. Radu Bologan (președinte al comisiei de concurs pentru matematică), Nicolae I. Nicolae, acesta din urmă apreciind că asemenea concursuri ar trebui organizate cât mai des întrucât așa se creează destine. Evenimentul de deschidere a fost prezidat de prof. Steluța Caraion inspector școlar general adjunct – ISJ Călărași, avându-i alături pe cei doi inspectori, de limba și literatura română prof. Eugenia Ioniță și de matematică prof. Gheorghe Stoianovici.

Din partea oficialilor au răspuns invitației inspectorului școlar general prof. Elena Mihăilescu, secretarul de stat, dr. Ciprian Pandea, subprefectul Mihai Beștea, precum și directorul Casei Județene de Sănătate, Marius Dulce. În interevenția sa, secretarul de stat Ciprian Pandea a mulțumit pentru invitație și i-a asigurat pe reprezentanții învățământului călărășean de tot sprijinul și implicarea de care va fi nevoie în toate acțiunile culturale desfășurate, prezente și viitoare.

Peste 600 de elevi și profesori din Arad, Argeș, Buzău, Bacău, Brăila, Constanța, Galați, Dâmbovița, Teleorman, Iași și București au participat la acest concurs, dar și elevii profesioniști, componenți ai loturilor internaționale de matematică ale Bulgariei și Republicii Moldova. Astfel, concursurile  s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 10:00-13:00, la Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu” (matematică) şi Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu” (literatura română).

Reamintim că la fiecare început de an şcolar, în luna octombrie, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi  organizează manifestările care adună laolaltă pe cei mai buni elevi la matematică şi literatură din județul nostru, din ţară şi din străinătate, precum şi  personalităţi din domeniul cultural şi ştiinţific.  Alături de elevii din judeţul Călăraşi, Republica Moldova și Bulgaria au fost invitaţi să participe, prin intermediul inspectoratelor şcolare, elevi şi profesori din județele țării și din municipiul București.

Seria competiţiilor începute pe data de 21 octombrie 2017, la Şcoala Gimnazială Colegiul Economic din Călărași va continua, în perioada 27-29 octombrie 2017,  cu ediţia a XXII-a a Concursului  „Ion Barbu – Dan Barbilian”, înscris în Calendarul concursurilor școlare  coordonate de MEN.

Manifestările au cuprins:

Concursul de matematică (cu participare națională și internaţională) adresat elevilor

din clasele V-VIII;

Concursul de literatură română (cu participare națională și internațională) pentru elevii

din clasele a VII-a şi a  VIII-a;

Concursul de literatură română (cu participare națională și internațională) pentru elevii

din clasele a XI-a şi a  XII-a;

Concursul  „Mathematical Danube Competition” pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi loturile olimpice ale Bulgariei şi Republicii Moldova.

Duminică, 29 octombrie  2017, începând cu ora 9:30, la Sala “Barbu Ştirbei” va avea loc festivitatea de premiere la care vor participa şi premianţii competiţiilor desfăşurate pe data de 21 octombrie 2017: concursurile „Ion Cheșcă” şi „Ion Onuță”.

Potrivit surselor noastre, la acest eveniment și-a anunțat prezența prof. Roxana Natalia  Pațurcă – senator de Călărași.

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.