La Călărași… ne iubește gunoaiele!

0
446

Când am văzut că vreo două zile spațiul amenajat în care aruncăm gunoiul este, în sfârșit, curat, am zis că lucrurile au intrat în normal, că REBU își face datoria, iar noi, cetățenii, începem să ne civilizăm.

Ei, aș! Se vede treaba că în lupta cu gunoaiele, deocamdată acestea câștigă teren. Duminică, spre prânz, după ce m-am străduit să țin cont de normele europene și am aranjat gunoiul selectiv în pungi diferite, mă duc hotărâtă să-l arunc. Când ajung la tomberon, stupoare!

Nu numai că nu am putut să-mi duc la bun sfârșit menirea de om civilizat, dar nici n-am putut să ajung la fiecare tomberon inscripționat din cauza pungilor de gunoi aruncate peste tot! Toate trei pubelele erau pline ochi cu pungile doldora de resturi menajere, iar multe dintre acestea erau aruncate pe jos până pe trotuar…

Am rămas cu pungile în mână, încercând să găsesc un locșor prin care să mă strecor la europubelele colorate special și înghesuite într-un colț al spațiului amenajat special. Oricât m-am străduit, n-am reușit să-mi arunc gunoiul așa cum mi-am propus și cum o cere noua firmă de colectare a acestuia de la Călărași, faimoasa REBU!

Și asta pentru că nu mi-am permis să fac slalom printre mizeriile de tot felul și împrăștiate peste tot. Cum nu aveam nicio soluție, m-am văzut nevoită să înghesui pungile ”selective” într-un singur tomberon și să mă îndepărtez cât mai repede, lăsând în urmă mirosurile de tot felul…

Așadar, tocmai când îmi pusesem de gând să nu mai scriu un rând despre cum aruncă locuitorii acestui oraș gunoiul și cam cum ar trebui să facă acest lucru în mod civilizat, dar și cum firma REBU își face treaba la Călărași, uite cum ne întoarcem fix de unde am plecat!

Că noi, cetățenii, ne scăldăm în continuare în aceeași inconștiență de oameni necivilizați și care nu putem să trecem nicicum de acest lucru, este foarte clar, dar cred că nici REBU nu gestionează cum ar trebui situația gunoaielor din Călărași. Și așa, cum o spunea chiar unul dintre viceprimari, Dragoș Coman, această firmă ”și-a început activitatea du stângul!”

Și, de parcă n-ar fi fost suficient acest lucru, REBU ne avertizează, pe principiul ”după razboi mulți viteji se arată”, prin intermediul unor afișe, că trebuie să ne deplasăm, cumva încolonați (?!) către Primăria Călărași unde e ”musai” să încheiem un contract! Serios? Adică, nu ne-am mai închesuit de multă vreme la vreo coadă și trebuie s-o facem acum la ghișeul REBU? Să nu credeți că n-am observat că vor exista și niște ”agenți servicii clienți” care ne vor vizita acasă… Păi, cam așa trebuie să procedați, nu să ne înghesuim să încheiem contracte pe la nu știu ce ghișeu în primărie!

De altfel, ar mai fi un lucru pe care nu l-am înțeles sau ne-a scăpat din  vedere! Cum se face că, viceprimarul Viorel Ivanciu declară la o publicație locală cum că ”(…) contractul cu Rebu  a fost încheiat în urmă cu mulți ani…! Păi, dacă acest lucru este adevărat cum se face că REBU nu știa cam cu ce se va confrunta la Călărași? Și poate, tocmai din acest motiv ar fi trebuit făcută o campanie de conștientizare a călărășenilor tot… ”în urmă cu mulți ani”?

Poate așa ar fi mers lucrurile altfel și Călărașiul n-ar mai fi fost acum ”îngropat” în gunoaie și n-am mai fi căutat astăzi vinovații pe la REBU, pe la primărie, pe la consiliul județean, pe la EcoSalubris Management și, în cele din urmă, pe la noi… cetățenii!

Eu tot sper că ne vom civiliza și că nu voi mai spune mâine că… ”ne iubește gunoaiele!”

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + fifteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.