Călărași. Individul care a agresat o tânără într-o scară de bloc a fost arestat!

0
3225

Joi, 5 octombrie, individul care a agresat o tânără într-o scară de bloc din Călărași a fost reținut pentru 24 de ore de către organele de anchetă, iar vineri a fost prezentat cu mandat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași care a hotărât rămânerea în arest pentru 30 de zile, potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al IPJ Călărași. R.A, în vârstă de 21 de ani a mai avut un dosar penal pentru furt calificat și care s-a judecat pe rol în iulie anul acesta. 

Reamintim că, vineri, 29 septembrie 2017, R.A. de 21 de ani a urmărit-o pe F.I., o tânără în vârstă de 36 de ani din municipiul Călărași, pe strada Flacăra, după care a imobilizat-o și a agresat-o la etajul 2 al unui imobil din zonă. Doar țipetele tinerei au reușit să îl sperie pe individul care, după ce au fost alertați locatarii din bloc, acesta a reușit să dispară, părăsind locul faptei, titrează calarasi24.info.

Chiar dacă situația i-a provocat fetei o sperietură zdravănă, aceasta a alertat imediat polițiștii depunând o reclamație în acest sens. Din descrierea victimei, agresorul a fost recunoscut de polițiști ca fiind un călărășean, R.A., de 21 de ani, cunoscut ca recidivist.

Potrivit aceleași surse, neoficial, familia fetei s-a interesat în particular de agresor acesta fiind cunoscut în zona Flacără-Progresul ca fiind un posibil consumator de droguri, ar mai fi agresat și alte fete, fiind cercetat și în alte cazuri. Mai mult decât atât, tot surse neoficiale afirmă că individul obișnuia să poarte asupra lui, în permanență, un cuțit.

De altfel, individul care a agresat-o pe F.I., n-ar fi străin nici de alte dosare penale, ultimul fiind judecat chiar anul acesta pe 20 iulie 2017, din informațiile postate pe site-ul Judecătoriei Călărași aflăm că:

”Condamnă pe inculpatul R. A., pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 al.1-art.229 al. 1 lit. d şi al.2 lit. b C.p. cu aplic. art. 396 al.10 N.C.P.P.,la o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 67 al.1 N.C.P. interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b N.C.P. pe o durată de 2 ani,calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. În baza art.65 al.1 N.C.P. interzice inculpatului pe durata executării pedepsei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b N.C.P. În baza art. 91-92 N.C.P. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani, calculat de la data de rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 N.C.P.,privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 93 N.C.P. pune în vedere inculpatului : -să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;-să anunţe,în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;- să comunice schimbarea locului de muncă;- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;-să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate;- să se supună măsurilor de control şi eventual tratament de specialitate, dispuse de medicul specialist, cu privire la consumul de droguri şi să presteze o muncă neremunerată în cadrul Primăriei mun. Călăraşi sau în cadrul Primăriei com. Modelu, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile. Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Călăraşi va lua măsurile necesare conform art. 94 al.3 N.C.P. pentru executarea de către inculpat a obligaţiilor mai sus prevăzute. În baza art. 72 al.1 N.C.P. deduce din pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă perioada reţinerii de 24 h din data de 7.05.2017 şi arestării preventive de la 8.05.2017 la zi. În baza art. 399 al. 3 lit. b N.C.P.P. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 11 din 8.05.2017,emis de Judecătoria Călăraşi,în dosarul nr.2937/202/2017,dacă nu este arestat în altă cauză.”

Așadar, deși instanța dispusese suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani și trebuia să se supună unor proceduri, acesta s-a gândit că, în loc să se reabiliteze, a fost mai simplu să-și mai adauge la activ încă un dosar penal!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.