Cât de ”SELECTIV” strângem gunoiul la Călărași? Vezi aici!

0
493

Aflăm dintr-un material publicat de colegii din presa locală cum că de la 1 octombrie, noua firmă contractată de Primăria Călărași pentru colectarea gunoiului din municipiu, Rebu, va face acest lucru în mod SELECTIV. Călărășenii cu simț civic nu pot decât să se bucure și să spere că, într-adevăr, se va schimba  ceva în oraș din acest punct de vedere. Numai că, ce bine-ar fi să fie așa! Luni, 2 octombrie, spațiile amenajate pentru colectarea gunoiului din oraș arătau ca după un război!

Viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu a declarat, pe la sfârșitul lunii septembrie, la realitateadincalarasi.ro că:  ”începând cu data de 1 octombrie, încetează activitatea firmei Urban SA, care a asigurat până în prezent colectarea gunoiului menajer  pe raza municipiului Călărași și conform noului contract, am delegat această gestiune firmei Rebu. Față de contractul vechi, apar modificări în sensul că firma Rebu colectează acest gunoi menajer în formă selectivă, drept pentru care, pe platformele de gunoi ale municipalității, vor fi amplasate containere care vor avea incripționat pe ele un cod, fiecare cod reprezentând un tip de deșeuri”.

Da, putem spune că ceea ce spune viceprimarul orașului este cât se poate de normal și de bine venit, doar că, din câte se știe deja, la Călărași lucrurile stau cu totul și cu totul ALTFEL! Nu de puține ori, în atenția administrației locale a fost adusă situația potrivit căreia ”angajații gunoieri” pe care îi vedem zilnic cotrobăind prin tomberoanele de gunoi, împrăștie resturile menajere în tot spațiul, dar și pe lângă, în căutarea sticlelor de plastic!

  • Destul de ciudat, când am pus această problemă mai marilor din Primăria Călărași, solicitând să facă ceva în acest sens și argumentând chiar că în alte municipalități nu se întâmplă acest lucru, ni s-a răspuns cumva ironic ceva de genul: ”nu avem ce să le facem!” Serios? Și acum vreți ca locuitorii orașului, cei de bună credință, să arunce SELECTIV gunoiul la tomberoanele inscripționate corespunzător, pentru ca imediat să vină cetățenii ”angajați” la negru și să împrăștie tot, așa cum se poate vedea din imaginile de mai jos? ”Angajați” cărora nimeni NU LE POATE FACE NIMIC, dar ni se cere nouă, cetățenilor să aruncăm gunoiul SELECTIV?  Ca să nu mai spunem aici că pentru acest lucru nu s-a făcut o conștientizare concretă a populației, adică s-a făcut declarația autorităților într-un singur ziar, s-au amplasat tomberoanele inscripționate și… cam atât!

Oameni buni, inițiativa este una foarte bună, însă conștientizarea ei lasă de dorit! Ar fi fost așa de greu să fi existat o campanie în acest sens și nu doar o simplă declarație într-un ziar local? Avem bani de toate ”năzdrăvăniile” și de niște afișe prin care să atrageți atenția cetățenilor asupra acestui lucru, nu? Este greu de crezut! Și hai, să spunem că oamenii trebuie să înțeleagă acest aspect și că toate acestea se fac pentru ca și noi locuitorii Călărașiului să fim civilizați, că doar suntem în UE, dar și ca orașul nostru să fie mult mai curat!

Dar, ce facem cu ”angajații la negru” care cotrobăie prin gunoaie în continuare? O să  răspundeți că le va fi mult mai spimplu de acum pentru că își vor găsi sticlele de plastic într-un singur tomberon? GREȘIT! Asta, pentru că majoritatea caută și resturi de mâncare pe care o să le ia din celelalte tomberoane! Și tot așa, O LUĂM DE LA CAPĂT! Adică, vom vedea în spațiile amenajate de primărie același DEZASTRU, așa cum am surprins și noi în imaginile de mai jos!

  • Oare, îi pasă cuiva că toată mizeria, toate pungile de plastic și resturile menajere sunt împrăștiate pe trotuare, pe străzi și, de ce nu, în apropierea locuințelor? Credem că… NU! Importante sunt declarațiile și… cam atât! Poate ieșiți puțin din birouri și vedeți cum stau lucrurile în teritoriu?

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.