Sărbătoarea de la Cuza Vodă a fost o bucurie pentru locuitorii comunei!

0
809

”Ne-a plăcut, maică, ne-a plăcut! Și vrem să mai organizeze primarul și la anul așa o sărbătoare! Am mâncat și noi un mic, am băut o bere rece și apăi chiar am jucat nițel pe cânticele astea ale lui Paleru sau ale Mariei Dragomiroiu! Așa veselie n-a fost la noi în sat!”, așa ne-au declarat câțiva săteni, bucuroși că au mai uitat, pentru câteva ore, de treburile din gospodărie și au petrecut momente de neuitat alături de vecini și prieteni, dar mai cu seamă s-au distrat și au jucat pe ritmurile muzicale interpretate de artiștii invitați la eveniment.

Ecourile primei ediții a Zilei Comunei Cuza Vodă doar s-au stins, dar au rămas impresiile și, de ce nu, imaginile apărute în spațiul public și pe paginile de socializare ale multora dintre participanții la sărbătoarea organizată de primarul Marius Cojocaru și Consiliul local, cu sprijinul sponsorilor din zonă. Așa cum a mărturisit atunci când a deschis manifestarea, primarul comunei Cuza Vodă, Marius Cojocaru a recunoscut că nu-i place să vorbească prea mult și că își dorește, în schimb, să le demonstreze prin fapte locuitorilor din cele trei sate că nu i-au dat voturile degeaba. Tocmai din acest motiv, pe tot parcursul evenimentului ce a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe un ecran gigant, amplasat de organizatori lângă scena de pe stadionul comunal, cetățenii au putut vedea o serie de proiecte ce au fost puse în practică pe mandatul primarului Cojocaru la nivelul localității.

”De obicei, nu-mi place să vorbesc prea mult, cred că știți deja acest lucru, în schimb îmi doresc să punem în practică și mai departe, alături de consiliul local, toate proiectele pe care le avem de dus la bun sfârșit pentru locuitorii din Cuza Vodă. Astăzi, (n.red. sâmbătă 23 sept.) la această importantă sărbătoare a comunei noastre, puteți vedea pe acest ecran tot ceea ce s-a realizat până la acest moment în localitate. Și nu ne vom opri aici, știți că avem și alte proiecte în derulare, avem mult de lucru…, le-a spus edilul Marius Cojocaru tuturor celor prezenți pe stadionul din localitate.

De altfel, prima sărbătoare dedicată zilei comunei Cuza Vodă a debutat încă de vineri, atunci când în sala de ședințe a primăriei a avut loc evenimentul privind semnarea documentelor de înfrățire între localitățile Cuza Vodă, județul Călărași – România și Sadova, raionul Călărași – Republica Moldova. Semnarea oficială a documentelor a fost făcută de cei doi primari, Vladimir Susarenco și Marius Cojocaru, în prezența consilierilor locali și a unioniștilor Nelu Bălașa, Auraș Ionescu din Călărași și Vasile Curmei din Călărași – Republica Moldova. Atât primarul Marius Cojocaru cât și Vladimir Susarenco și-au prezentat comunele și au povestit întâmplările care au dus la această înfrățire. Ca și celelalte localități de pe ambele maluri ale Prutului care au încheiat acorduri de înfrăţire, cele două administrații din Cuza Vodă și Sadova și-au exprimat dorința de a realiza în comun proiecte sociale şi de a apropia oamenii de pe cele două maluri.

”Îmi pare bine să mă aflu aici la Cuza Vodă, acest drum pe care îl parcurgem azi este unul foarte frumos…”, a spus primarul Sadovei, Vladimir Susarenco, după ce a făcut o scurtă istorie a legăturilor sale cu zona Călărașiului, încheindu-și alocuțiunea cu o invitație: ”Veniți la noi și o să vedeți unde ne aflăm și cum trăim!”

La rândul său, gazda întâlnirii, primarul comunei Cuza Vodă, Marius Cojocaru a ținut să precizeze care sunt bazele acestui acord de înfrățire: ”În baza principiilor cooperării bilaterale, între comunele Cuza Vodă și Sadova vor exista colaborări și proiecte la nivel de economie, cultură, învățământ, mediu, agricultură și dezvoltare, precum și evaluarea eficienței în sectorul public realizată de autoritățile publice locale, standardele de calitate pentru serviciile publice realizate de autoritățile publice locale și sport.”

Sărbătoare zilei comunei s-a derulat începând cu ora 13:00, sâmbătă 23 septembrie și s-a încheiat târziu în noapte cu un impresionant foc de artificii. Dacă în prima parte a manifestării pe scenă au evoluat ansambluri folclorice consacrate pe plan local și nu numai, artiști locali precum Alexia, Maria, Roxana Pavel și Briana, o reprezentație excepțională a tinerilor din trupele de teatru ”Joc” și ”Titanii”, ale Școlii Cuza Vodă, coordonate de documentaristul Niculina Comănescu, alături, într-un spațiu special amenajat s-a desfășurat un concurs de prăjituri.

Spre seară,  artiști îndrăgiți au încălzint la propriu atmosfera de sărbătoare interpreții Nicu Paleru, Maria Dragomiroiu, Minodora, Cosmin Andrian, Jean de la Craiova, Julia Jianu, Dan Țăranu, Axinte și Aurel Moga, spectacolul fiind prezentat de Roxana Vașniuc.

I-au fost alături primarului Marius Cojocaru, oficiali ai județului care au răspuns invitației și le-au adresat urări de bine locuitorilor din Cuza Vodă: președintele CJ – Vasile Iliuță, primarul municipiului și șeful PNL Călărași – Daniel Ștefan Drăgulin, Ambasadorul Republicii Belarus – Andrei Grinkevich, Victor Ambroci – viceprimarul orașului Călărași – Republica Moldova, Vladimir Susarenco – primarul Sadovei – Republica Moldova, secretarul județului Emil Mușat, consilierul județean, Cristian Marin, primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, fermieri din zonă.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.