Călărași / Școala Gimnazială „Carol I„, 133 de ani de tradiție și performanță

0
815
Clasa 1A, profesor, Cristea Zizi / Școala Carol I / Călărași

Școala Gimnazială „Carol I„ din Călărași a fost astăzi o gazdă primitoare pentru toți elevii din ciclul gimnazial. 

A trecut vacanța! Clopoțelul i-a chemat astăzi pe copii în sălile de clasă. Chiar de la primele ore ale dimineții, elevii, îmbrăcați frumos, însoțiți de părinți, bunici, frați sau surori, mulți dintre ei cu buchete de flori în mână, s-au strâns în curtea școlii pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Cei mai emoționați au fost cei mai mici elevi, care abia au așteptat să răsfoiască noile manuale.

Ca în fiecare an, prima zi de școală a fost întâmpinată cu emoții și entuziasm de către elevii școlii Gimnazilae „Carol I„ din Călărași, una dintre cele mai vechi unități de învățământ. Școala Carol I a devenit din 2016, în urma unui parteneriat încheiat cu „European Examination Center„ un centru de pregătire și examinare pentru examenele internaționale Cambrige (Anglia).

Alături de elevi în prima zi de școală au fost cadrele didactice ale Gimnaziului Carol I iar directorul instituției de învățământ, Prof. Neață Marin a ținut ca de fiecare dată un mic discurs celor prezenți. „Școala noastră are porțile deschise pentru toți cei care au nevoie de educație, indiferent de etnie, religie sau tip de minoritate socială. Fiecare dintre membrii colectivului nostru profesoral are menirea să-l formeze pe tânăr întreaga sa complexitate, nu doar prin cultivarea intelectului, căci a fi profesor nu înseamnă doar a respecta legislația școlară și îndeplinirea cerințelor din programă, ci și a forma armonios anumite personalități umane. Fiecare elev dispune de un standard de educație corespunzător vârstei, societății democratice și valorilor morale. Vă urez un an nou cu succes și multă sănătate!„, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Carol I, Prof. Neață Marin.

În anul 2017-2018, Școala Gimnazială Carol I are 4 clase cu predare intensivă a limbii enghleze și organizează cursuri Interjudețean „English Club Junior„. Școala pregătește elevii pentru competițiile lingvistice regionale, naționale și internaționale și deține o certificare a celebrei Universități Cambridge din Marea Britanie.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Școlii Carol I!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.