0371.069.701 – Linie telefonică specială și achiziții noi la Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași

0
200

Prezent într-o conferință de presă, directorul Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără stăpân Călărași, Alexandru Drăgulin ne-a informat că instituția pe care o conduce a lansat o linie telefonică specială pentru sesizări pe problema animalelor fără stăpân: 0371.069.701.  Călărășenii pot semnala aici orice problemă legată de prezența animalelor  lăsate libere pe stradă, indiferent dacă este vorba despre căței, pisici sau cai. Tot aici poate fi semnalată prezența de cadavre animale în locuri publice, animale accidentate, căzute sau cățărate. De asemenea, SPGCFS Călărași anunță că în asemenea cazuri, timpii de intervenție sunt următorii: maxim 40 minute pentru cazurile de persoane mușcate, solicitări MAI sau DSVSA, prezență animale de talie mare sau pui, prezență cadavre locuri publice sau G.P., animale accidentate, căzute sau cățărate și 24 de ore pentru prezență animale de talie mică și reclamație deținători animale.

În cadrul întâlnirii cu presa, directorul Alexandru Drăgulin a declarat că în fiecare zi cel puțin un câine este eutanasiat la Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără stăpân Călărași, precizând că această procedură este făcută cu ajutorul substanțelor chimice injectate, dar doar după ce animalul a fost în prealabil adormit. Iubitor el însuși de animale, Drăgulin recunoaște că nu-și dorește să aplice această procedură și că doar în lunile care au trecut de la începutul acestui an au fost eutanasiați 340 de câini, oficialul precizând că animalele care nu sunt adoptate în termen de 45 de zile sunt omorâte. Adăpostul de câini aflat în subordinea Primăriei Călărași are în grijă 240 de patrupede.

“Nu ne face plăcere să eutanasiem, dar nici nu ne place să nu avem siguranță pe străzi”, a declarat directorul Adăpostului de câini vinovați de acest lucru fiind oamenii care nu înțeleg cum trebuie crescut un animal. Cei mai mulți sunt cei care refuză să-și sterilizeze câinii din gospodărie, iar puii fătați în curtea lor sunt abandonați pe străzile orașului, chiar dacă legea interzice acest lucru. Oamenii nu înțeleg că așa zis-a dragoste a lor față de animale ucide cel puțin un câine, în fiecare zi”, a mai spus directorul Drăgulin, specificând în același timp că, din păcate, rata de adopție este mai mică decât numărul câinilor care trebuie eutanasiați.

”Anul acesta, au fost adoptați 124 de câini de către persoane din țară și 10 din UE, în timp ce doar trei câini sunt găzduiți în regim hotelier, găzduirea animalelor în acest mod înseamnă că poți alege un câine din adăpost, sau poți aduce unul pentru care trebuie să plătești 150 de lei lunar”, a mai spus Alexandru Drăgulin.

La finalul conferinței de presă, SPGCFS Călărași a făcut o prezentare a noilor investiții, autospecialele pentru transportul animalelor, capturate de pe domeniul public, dar și a adăpostului pentru animale de talie mică ce a fost amenajat ca urmare a punerii în aplicare a unei hotărâri recente a Consiliului Local Călărași, privind completarea domeniului de activitate al Serviciului.

”Toate aceste investiții făcute în ultima perioadă de către SPGCFS Călărași au fost necesare și sunt unele dintre cele mai moderne servicii de acest gen din țară care respectă toate normele  legale în vigoare. A fost de preferat un leasing prin care am făcut aceste noi achiziții, renunțând la acel autoturism papuc vechi și foarte costisitor în ceea ce privește întreținerea lui și a consumului de combustibil”, a mai punctat Alexandru Drăgulin, directorul Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași.

Mai multe detalii despre activitatea și serviciile desfășurate de Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără stăpân Călărași puteți afla pe site-ul instituției, la www.adoptiicainicl.ro .

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.