Ziua Diasporei – concept lansat de RePatriot la Călărași

0
227

Duminică, 20 august 2017, în sala de ședințe a Primăriei Călărași a avut loc un eveniment dedicat ”Zilei Diasporei”, un concept lansat de RePatriot. La manifestare au fost prezenți reprezentanți ai RePatriot și membri Romanian Business Leaders (RBL), autorități locale, antreprenori și mass media. La manifestare a fost prezent primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, președintele Consiliului județean, Vasile Iliuță, prefectul județului George Iacob, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, senatoarea Roxana Natalia Pațurcă, primari din județ, precum și angajați ai administrației locale.

Evenimentul dedicat ”Zilei Diasporei”, și-a făcut debutul la Călărași încă de la primele ore ale dimineții, atunci când toți reprezentanții acestui proiect au participat la Slujba Sf. Liturghii de la Biserica ”Sf. Constantin și Elena” (Volna). Lucrările au continuat în cadrul unei conferințe RePatriot organizată cu concursul Primăriei Municipiului Călărași și al Fundației Romanian Business Leaders. Luările de cuvânt și discuțiile s-au purtat, preț de câteva ore, pe marginea oportunităților de a dezvolta afaceri în Călărași, dar și despre identificarea unor proiecte prin care administrația locală și mediul de afaceri să atragă și să încurajeze diaspora pentru a găsi oportunități favorabile întoarcerii acasă a celor plecați prin diferite țări.

Conferința a fost moderată de Marius Bostan, fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Cioloș, în prezent inițiatorul proiectului RePatriot, iar luările de cuvânt au aparținut atât primarului Daniel Ștefan Drăgulin, cât și unora dintre oamenii de afaceri de la nivel local și național printre aceștia regăsindu-se Mihai Dohotar – om de afaceri în Grecia și România, prof. Nicolae Micescu, antreprenorul Aurel Dobre, Alin Căprilă – un afacerist repatriat din Anglia, Marius Căprilă – antreprenor român în Anglia, afaceriștii călărășeni Puiu Ilisei și Costin Hagea.

Unul dintre momentele interesante ale dezbaterilor a fost cel în care organizatorii au intrat în direct cu doi dintre călărășenii care își desfășoară activitatea în două mari companii europene, Larisa Barbu – Anglia și Marius Cișmașu – Suedia. Cei doi tineri au purtat discuții interactive cu autoritățile prezente în sală, expunându-și părerile vizavi de o eventuală revenire în țară.

Un alt moment deosebit a fost cel în care tânărul interpret călărășen de muzică ușoară, Cosmin Andrian a interpretat live cunoscuta melodie ”România”, compusă de Adrian Daminescu.

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contributori importanți la bugetele locale și bugetul național. Scopul principal al proiectului este acela de a aduce românii din afara granițelor mai aproape de comunitățile în care s-au născut, experiența lor acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală să poată aduce plus valoare în afacerile pe care le-ar putea deschide în țară.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.