”Ce ție nu-ți place altuia nu-i face”… Constantin Tudor a fost revocat de la șefia ISJ Călărași!

0
1715

Nu mai e o noutate pentru nimeni faptul că, în aceste zile, inspectorul general al ISJ Călărași, prof. Constantin Tudor a fost revocat din funcție, așa cum spun sursele, printr-un fax! Și nu e singurul șef demis, ci împreună cu alți 12 colegi din țară! Posibil că ”mai marii” din guvern așa au decis și, fără prea multe explicații, atât Constantin Tudor, cât și ceilalți 12 șefin de ISD din țară trebuie să plece! Poate unii acasă la pensie, poate înapoi la catedră, nu le ducem noi grija ce vor face dacă nu vor mai conduce instituțiile de învățământ din județele lor. Cert este că, fiecare își va găsi locul acolo unde trebuie.

Recunosc sincer că am lipsit la conferința de presă susținută astăzi de prof. Constantin Tudor, acum pe final de activitate în fruntea ISJ Călărași, dar citesc pe la colegii din presa locală și nu pot decât să mă minunez! Adică, din tot ceea ce a prezentat în fața presei, cea mai importantă declarație a fost cea în care Tudor se plânge cumva, că ”de vină” pentru ”debarcarea” sa este senatoarea Roxana Pațurcă?  Chiar și așa să fi fost, dar ce facem, domnule profesor, acum când ni se clatină scaunul de șef, începem să arătăm cu degetul către o femeie, cum că ar fi principalul ”vinovat” pentru schimbarea dumneavoastră?

”Disensiunile au apărut de când a plecat de aici. Nu avea condițiile legale să ocupe funcția de inspector școlar. Și așa a stat pe această funcție vreo 2 ani. Nu avea gradul I”, titrează arenamedia.ro. citându-l pe prof. Constantin Tudor, șeful ISJ făcând trimitere la fosta inspectoare Roxana Natalia Pațurcă, actualmente senator în Parlamentul României.

Păi, dacă a fost așa de ce până la momentul de față, sau chiar atunci, nu ați ieșit să spuneți acest lucru, domnule Tudor? Nu putem să credem că n-ați avut curaj, pentru că ne aducem foarte bine aminte de unele conferințe de presă în care ”tunați și fulgerați” vizavi de colega dumneavoastră prof. Silviana Șestacovschi atunci când v-a luat locul la șefia ISJ! Sau exista posibilitatea ca dumneavoastră să aveți cunoștință despre faptul că prof. Roxana Natalia Pațurcă nu avea cum să aibă gradul I, pentru simplul fapt că nu avea vârsta necesară?

Acum, că v-ați văzut îndepărtat din funcție, spuneți că fosta inspectoare vă urăște pentru că nu ați fi sprijinit-o în campania electorală din 2016? Și, iar vă întrebăm: de ce nu ați ieșit public să spuneți aceste lucruri până acum? Poate pentru că v-a lipsit curajul sau doar că nu mai erați într-un partid care, întâmplător, v-a ajutat în cariera politică și profesională?

Da, înțelegem că ați ieșit public să vă plângeți despre nedreptățile pe care vi le-au făcut cei din minister și chiar de la reprezentanții CJ Călărași. Poate că ar fi trebuit să vă opriți doar la aceste ”imputări” sau ”găselnițe” vizavi de activitatea dumneavoastră managerială, așa cum le spuneți și să vă rezervați dreptul de a le combate pe căile de atac ce vă sunt puse la dispoziție. Dar, să arătați cu degetul către o femeie despre care susțineți că vă urăște, pentru că nu ați sprijinit-o în campania electorală și că acesta ar fi fost un motiv important în urma căruia v-ați pierdut funcția, e greu de crezut!

Și ar mai fi ceva… Din câte știm, aceste funcții vin și trec. Dovadă sunt ceilalți șefi care au trecut de-a lungul timpului pe la conducerea ISJ Călărași, ceea ce dovedește că nimeni nu este de neînlocuit! Oare, pentru ei nu o fi fost vorba tot despre o nedreptate la momentul schimbării? Și nu credem că au fost incompetenți sau n-au avut habar despre activitatea pe care o aveau de desfășurat din această funcție de conducere. Nu ar fi dorit și ei să rămână în funcție până la pensie? Nu vă contestă nimeni faptul că în ISJ s-au mișcat lucrurile în bine, dar la fel de adevărat este că fiecare dintre cei ce au fost șefi ai acestei instituții și-au pus amprenta într-un mod benefic asupra învățământului local. Cu siguranță, atunci când au fost demiși fiecare a avut de suferit, fiecare s-a necăjit, s-a simțit dat la o parte… Dar nu ne aducem aminte să se fi plâns atât la presă! Unii dintre ei au plecat pur și simplu fără să demonstreze cuiva realizările…  De altfel, în momentul acesta se cam potrivește vorba aia cu ”ce ție nu-ți place, altuia nu face”, tocmai pentru că întotdeauna există o monedă de schimb…

În rest, s-auzim de bine!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.