Locuitorii din Călărași caută de peste trei ori mai multe informații despre stres decât anul trecut

0
187

În doar 11 luni, numarul cautarilor pe Google referitoare la stres efectuate de locuitorii din Calarasi s-a triplat, arata o cercetare realizata de Dynamic HR, o companie cu activitati in domeniul resurselor umane. Datele surprinzatoare colectate cu ajutorul motorului de cautare Google i-au determinat pe reprezentantii Dynamic HR sa vada in ce masura nivelul de trai al locuitorilor din Calarasi a influentat in vreun fel cresterea exploziva a numarului cautarilor referitoare la stres. Compania a pornit analiza de la premisa ca angajatii care castiga mai putin si au joburi mai nesigure sunt mai stresati fata de cei cu salarii mari si locuri de munca stabile.

Demersul Dynamic HR s-a bazat pe mai multe date: castigul salarial mediu net lunar (conform Institutului National de Statistica), rata somajului (potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca) si numarul cautarilor inregistrate de Google pentru circa 20 de cuvinte cheie relevante referitoare la stres.

Astfel, castigul salarial mediu net al locuitorilor din Calarasi a crescut cu 16% in cele 11 luni analizate, de la 1.701 de lei in iulie 2016, la 1.968 lei, in mai 2017. In paralel cu avansul castigurilor, a reiesit ca rata somajului din judetul Calarasi a inregistrat o scadere, de la 7,32% in iulie 2016, la 5,58%, in mai 2017.

Pe de alta parte, datele Google arata ca, in iulie 2016, locuitorii din Calarasi au efectuat 115 de cautari referitoare la stres, iar in mai 2017 s-au inregistrat 370 de cautari. La nivel national, Google a inregistrat, in mai 2017, peste 25.000 de cautari referitoare la stres. Mai mult, in intervalul iulie 2016 – mai 2017, romanii din toata tara au facut aproape 170.000 de cautari referitoare la stres.

„Noua noastra cercetare, care a incercat, practic, sa continue studiul Stres National, efectuat in prima jumatate din 2017, a evidentiat ca nu exista nicio legatura directa intre stres si evolutia salariilor romanilor, dinamica somajului si volumul de cautari pe Google referitoare la stres. Desi studiul Stres National a scos in evidenta ca 99,7% dintre angajatii din Romania sunt stresati, este evident, conform ultimelor date, ca nu suntem mai mai mult sau putin stresati daca avem un loc de munca stabil si un salariu cu mult peste medie. Se pare ca manifestarile fizice, emotionale si sociale conteaza mai mult cand vine vorba de factorii care ne perturba starea de echilibru. Vom continua sa analizam efectele stresului asupra vietilor romanilor, din diverse perspective, avand in vedere misiunea noastra de a incuraja oamenii sa descopere un echilibru intre viata personala si cea profesionala”, declara Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR.

Cercetarea realizata de Dynamic HR a luat in considerare cele mai recente date publicate de Institutul National de Statistica si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.