Călărași. Senatorul Filipescu îl ”sapă” constant pe Vasile Iliuță!

0
1448

Cam așa s-ar traduce diferitele ”manevre” pe care le face, într-un mod de-adevăratelea disperat, Răducu Filipescu, fostul președinte al Consiliului Județean Călărași, actualmente senator PNL. Ultima dintre ele fiind cea în care Ludovic Orban, liderul PNL a fost invitat (?!) la Călărași unde, după ce l-a ”pârât” în fel și chip pe Vasile Iliuță, Răducu Filipescu a sperat că i se va retrage acestuia sprijinul politic și, în acest fel, va fi debarcat de la conducerea Consiliului Județean Călărași! Doar că, Ludovic Orban a dat dovadă de diplomație încercând să facă ”pace” în organizația PNL de la Călărași și să aplaneze așa zisul conflict dintre Filipescu și Iliuță.

Orban adus de Filipescu să-l ”certe” pe Iliuță?

Intrat, oarecum ”pe ușa din dos” a Senatului, după ce la alegerile parlamentare la care a candidat în 11 decembrie 2016 a avut parte de un scor nu tocmai lăudabil pentru un ”lider maximo” care a condus județul, dar și organizația PNL Călărași mulți ani, Răducu Filipescu ”și-ar fi jurat cumva în barbă”, ca într-un ultim efort de supraviețuire politică, să-l ”sape” pe cel ce a fost ales de consilierii județeni, șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță. Așa se face că, duminică 13 (ghinion!) august, la Călărași a fost anunțată vizita președintelui PNL, Ludovic Orban. Deși prezența domniei sale în județ s-ar fi datorat faptului că își dorește să participe la cât mai multe acțiuni ale comunității, se pare că nu doar acesta a fost scopul venirii la Călărași. Cu siguranță nu mai e nicio surpriză pentru nimeni faptul că între senatorul Răducu Filipescu și președintele CJ Vasile Iliuță nu a existat niciodată o reală colaborare politică sau administrativă. Divergențele dintre cei doi lideri politici au existat mereu și, cum se spune în popor, mai ales în ceea ce-l privește pe Filipescu, acesta nu a încetat niciodată, atunci când a avut ocazia, să ”bage bățul prin gard” și să-l acuze pe Vasile Iliuță de una sau de alta! Deși fac parte astăzi din aceeași formațiune politică, actualul senator Filipescu nu precupețește niciun efort atunci când vine vorba să-l denigreze pe Iliuță. Și, așa cum era de așteptat, Răducu Filipescu îl aduce la Călărași pe liderul PNL, Ludovic Orban, convoacă toți primarii PNL din județ și aruncă spre președintele CJ, Vasile Iliuță cu fel și fel de acuze. Nu știm ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise însă, unele persoane au recunoscut că a existat ceva tensiune, aceasta transmițându-se chiar și în conferința de presă ce a urmat.

Filipescu și… perspectiva!

Întrebat dacă toată această ”strategie de denigrare” la adresa lui Vasile Iliuță este ca urmare a faptului că unora dintre persoanele  agreate de Filipescu le-au fost afectate interesele, senatorul a replicat:

Nu este vorba despre interesul persoanelor, ci despre interesul PNL, aici… (n.red. adresândui-se ironic ziaristului care a pus întrebarea: ”tu, înțelegi pe lângă, ca întotdeauna!”) Eu vreau să vă spun că 25 de ani am muncit ca PNL să fie un partid puternic. Din momentul în care a apărut Vasile Iliuță, PNL a început să slăbească din ce în ce mai mult, iar dealer-urile (pe) care le face el cu PSD-ul, cu întrevederi săptămânale și își pun la cale tot felul de planuri, astea nu sunt străine nici presei și nici celorlalți!”

De altfel, Răducu Filipescu nu a venit cu nicio acuzație concretă la adresa lui Iliuță, ci mai degrabă nu niște presupuneri și convingeri de-ale lui care ar putea fi făcute în perspectivă, adică ceva ce pare asemănător poveștii cu ”drobul de sare”.

”Că face sau nu face blaturi, e greu de demonstrat, dar eu sunt convins că niște blaturi sunt făcute în perspectivă, adică slăbirea Partidului Național Liberal din interior este o intenție ca la alegerile care urmează PNL să piardă pas cu pas toate pozițiile pe care le-a avut.”

În același ton, ușor iritat, senatorul găsește vreo două exemple prin care, susține el, Iliuță ar slăbi partidul și face referire la conducerea spitalului județean și la centrul cultural, arătând prin cele două cazuri cât de ”frământat” este el de soarta PNL de la Călărași.

”Pentru că un director de spital dat afară, PNL pierde influență, un director de direcție culturală dat afară, care crează imagine PNL prin însăși prezența lui acolo este o pierdere pentru PNL, iar pe mine acestea sunt chestiunile care mă frământă, că PNL pierde zi de zi poziții… iar aceste poziții sunt ocupate, prin abuz de influență de PSD, pentru că domnul Iliuță pune peasediști peste tot! Scoate liberalii din funcțiune și pune pesediști, asta nu e acțiune politică împotriva PNL-ului? Uite la Centrul de cultură este nora trezorierului PSD…”, ultimul exemplu dat de Filipescu făcând referire la noul manager al Centrului Județean de Cultură Călărași, Mihaela Petrovici.

 Fostul președinte al CJ ar fi preferat și el niște blaturi. Tot cu PSD!

Ar fi de remarcat faptul că, deși îl acuză pe Vasile Iliuță de ”blat-uri” cu pesediștii, fostul președinte al CJ Călărași, Răducu Filipescu a avut el însuși ”colaborări interesante” cu unii dintre membrii social democrați. Întrebat cine a efectuat lucrările de reabilitare la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Călărași, știut fiind faptul că firma care a ”ar fi câștigat” licitația aparține unui pesedist, Filipescu preferă să se răstească la presă și răspunde pe lângă subiect:

”Haideți, să fim serioși! Să vă spun un lucru, sunt atât de mulți pesediști aduși în prim plan în aceste ultime luni de zile încât e rușinos!”

Deși evită să răspundă direct, ar trebui să-i mai aducem aminte lui Filipescu de ”blaturile”  pe care chiar el le făcea cu social democrații în ședințele de consiliu județean atunci când un membru marcant al PSD, Ion Ștefan, vota după cum i-o cerea ”El Lider Maximo”! Motiv pentru care Ion Ștefan a fost ulterior dat afară din partid. Și exemplele de ”colaborare” ale fostului șef al liberalilor cu pesediștii ar putea continua, în acest sens am solicitat administrației județene, pe Legea 544, să ne pună la dispoziție toate contractele existente pe mandatul fostului președinte al CJ, încheiate cu membrii marcanți ai PSD Călărași.

Orban rămâne ferm: ”Nu există niciun blat cu PSD!”

Interesant este faptul că, în ciuda acuzelor pe care senatorul Filipescu le aduce actualului șef al județului Vasile Iliuță, liderul PNL, Ludovig Orban încearca să liniștească spiritele liberale de la Călărași, înțelegând astfel că în urma divergențelor, reale sau doar de ”perspectivă”, singurul perdant este Partidul Național Liberal! Tocmai de aceea, cel mai important mesaj transmis de Orban și care ar trebui reținut de cel care tot instigă și aruncă în spațiul public cu noroi este acela că:

”Nu există, deocamdată, niciun blat cu PSD-ul! De altfel, Partidul Național Liberal conduce județul Călărași.”

În concluzie, blaturi nu există, ci doar ”pohta” lui Filipescu de a-l ”săpa” constant pe Vasile Iliuță. Și toată lumea știe și care-i motivul. Nu că l-ar durea așa de tare, la final de carieră politică, pe Filipescu de soarta PNL, ci pentru simplul fapt că Iliuță și-a permis să închidă niște robinete prin care se scurgeau bani frumoși prin buzunarele unora… Adică unii ”acoliți” din CJ, care  s-au ”libidinit” pe la ușa lui Răducu Filipescu și care și-au văzut doar interesele personale atâția ani, nu-și mai pot petrece vacanțele de lux, nu-și mai pot întreține amantele, nu mai au bani de păcănele, nu mai ”prăduiesc” bani europeni de prin proiecte…  Ca să nu mai vorbim că, potrivit bârfelor din târg,  ”persoane importante și cu decizie din CJ ar fi datoare sume de bani și dansează cum le cântă fostul șef?” Și, de ce să nu o spunem, toate aceste ”slugi” ale fostului, nu au cum să-l agreeze pe actualul și tocmai de aceea nici nu-l lasă să-și ducă proiectele din administrație la bun sfârșit. Pentru că, așa cum îl blamează toți, Vasile Iliuță a reușit să facă în scurt timp ceea ce Filipescu n-a reușit în vreo… 12 ani! Cu blaturi sau nu…

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.