Pentru că îl cunosc pe Dumitru Coarnă…

0
20561

Pentru că îl cunosc personal pe acest om. Pentru că îl știu de o mulțime de ani. Pentru că, într-o zi, la o ședință de la Poliția Municipală Călărași, comandantul de atunci, Alexandru Sohan a invitat și presa în sală (ceea ce nu se mai întâmplă în momentul de față?!) i-am admirat curajul liderului de sindicat Dumitru Coarna, vizavi de problemele dezbătute la acea întâlnire în care a fost cel mai vocal, apărând drepturile colegilor și criticând în mod public, chiar prea curajos la vremea aceea, modul de lucru încărcat mult peste program al colegilor călărășeni sau lipsa pur și simplu a cadrelor necesare.

Mai mult, chiar mi-a atras atenția momentul în care același Coarnă i-a întrebat pe mai marii IPJ Călărași ”unde își desfășoară activitatea ultimul efectiv de femei angajate în poliția de la Călărași, pentru că, acolo unde este mare nevoie de personal, respectiv în stradă la ordine publică, ele nu se regăsesc!” Pentru că am fost impresionată de curajul lui, i-am solicitat liderului de sindicat Dumitru Coarna un interviu și, cu aceeași franchețe a spus lucrurilor pe nume, dezvăluind multe din problemele cu care se confruntă polițiștii de la Călărași. Între timp, lucrurile au evoluat și l-am regăsit pe Coarnă în conducerea SNPPC de unde ”lupta sindicală” s-a mutat la nivel național.

Am apreciat această mișcare gândind că pregătirea liderului de sindicat, Dumitru Coarnă, va fi pusă în slujba tuturor polițiștilor din țară și că acesta era omul potrivit pentru ”a muta munții din loc!” acolo unde activa. Și chiar așa s-a întâmplat! Nu reiau aici toată problematica dezbătută de-a lungul timpului, dar sunt convinsă că sindicalistul și-a făcut treaba, atât cât permite legea.

Trecând peste toate acestea, cel puțin în ultimele zile, numele lui Dumitru Coarnă, în calitatea sa de președinte al SNPPC, a ajuns pe toate buzele și, intervențiile sale televizate cu critici la adresa guvernului, dar mai cu seamă la adresa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, au făcut ca ”mafia sistemului” să-i ”cotrobăie” prin viață tocmai pentru a găsi mizerii care să-l reducă, normal, la tăcere!

De altfel, unii dintre noi ne și așteptam la acest lucru, într-una din zilele trecute chiar am spus-o cu voce tare: ”Oare, cât l-or mai lăsa să vorbească? Trebuie să facă ei ceva pentru a-l denigra pe el ca om, dar și întreaga lui activitate!” Și nici n-a trecut mult…

De câteva zile, în spațiul public au apărut informații legate de pensionarea lui Dumitru Coarnă, despre diferitele sume încasate de către acesta, toate apărute în urma unei scrisori ”anonime”! Serios? ”Anonime” gen infractorilor ălora care-și toarnă prietenii, apropiații și chiar rudele la procurori și după aia ei trăiesc bine mersi și cu… banii furați? Despre ce vorbim aici?

Nu vreau să mă dau apărătorul lui Dumitru Coarnă, nu am nici pregătirea necesară și nici nu este cazul să o fac, tocmai pentru că omului chiar nu i-ar plăcea și, de ce să nu o spun, se poate apăra și singur, așa cum a făcut cu unii dintre colegii lui care au avut nevoie de sprijin juridic în anumite circumstanțe.

Dar, să vii cu atâtea mizerii și să arunci într-un om doar pentru că a deranjat sistemul și, mai cu seamă, o anumită duduie care n-a soluționat în viața ei un dosar de poliție, care nu a alergat o clipă în ploaie sau în viscol după infractori, care habar n-are ce înseamnă să te uiți mereu în spate ca nu cumva vreun individ certat cu legea să-ți înfigă un cuțit în spate și câte altele, asta-i prea de tot! Dar, ce să-i ceri unei dudui proțăpite în vârful Internelor pe criterii politice  și nicidecum ca urmare a unor merite deosebite? A, era să uit că a făcut și ea ceva! Dintr-o simplă secretară, s-a școlit pe ici pe colo, cu bani bineînțeles, și vezi doamne, ajutată de prietenul Dragnea și de partid a ajuns unde nici în visele ei cele mai frumoase nu se gândea, să-i conducă pe polițiști! Wow, ce reușită profesională! Iar acum, din această postură, și-a pus în mișcare sistemul care a propulsat-o acolo ca să-l denigreze și să-i închidă gura lui Dumitru Coarnă.

Și cum sistemul mafiot lucrează permanent au apărut imediat și ”scrisorile anonime” cu lovituri directe la activitatea liderului SNPPC, cea cea ce a dus imediat la ieșirea publică a lui Dumitru Coarnă, acesta explicând situația în care se află. Omul a ieșit cu lămuriri nu numai vizavi de situația financiară a familiei sale, dar mai cu seamă a stării sale de sănătate.

Ce-i drept, știam de multă vreme că a primit din partea medicilor diagnosticul de ”cancer”, dar din respect nu am făcut nicicum publică această informație. Știu foarte bine ce înseamnă acest lucru și, în sinea mea mi-am spus că, așa cum îl știu eu pe Dumitru Coarnă este un luptător și nu se va lăsa doborât de această cruntă maladie. Și-a văzut de tratamentele inerente într-o asemenea situație, a urmat toți pașii indicați de medicii specialiști, dar nu și-a lăsat colegii la greu, reprezentându-i din funcția în care aceștia l-au ales. Și, cu siguranță, nu i-a fost de loc ușor! Dar nu s-a dat bătut!

Sper din tot sufletul să nu se lase împins în mocirla în care încearcă unii să-l arunce, doar ca să tacă! Și dacă pot să vin cu un sfat, pot spune doar atât: ”Dumitru Coarnă, amintește-ți momentul în care ai pornit în această luptă sindicală, apărându-ți colegii, pentru că doar asta contează!” Restul… e doar mafie!

Mi-am permis să închei cu o postare a Mihaelei Marinescu de pe Facebook:

”Ce-mi plac ziariștii idioți : faptul că Dumitru Coarnă este ” angajat ” la sindicat , înseamnă ca omul a ieșit din ” producție ” și este plătit de sindicat , perfect legal și normal , ca să nu fie șantajat și abuzat de sistemul în care luptă ! Cât îl plătește sindicatul , chiar nu mă deranjează , pentru că salariul lui este aprobat în urma unui congres al sindicatului și este plătit din fonduri care nu sunt din bani publici , ci din cotizații . Dar dacă avem capete tâmpite în presă , nu înseamnă ca acest lider este un impostor ! Fortza Dumitru Coarna ! Pe ei , pe ei , pe ei , pe mama lor !”

Și asta, pentru că îl cunosc pe acest… om!

Citește și: https://www.dcnews.ro/dumitru-coarna-are-cancer-dezvaluiri-crunte-dupa-ce-s-a-pensionat_553548.html

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.