Călărășenii, nemulțumiți de orașul lor

0
24938

În urma unui studiu recent, călărășenii s-au arătat foarte nemulțumiți de curățenia din oraș și de calitatea aerului, care nu pare să fie una bună. Din 41 de județe, Călărașiul s-a situat pe locul 40, la aceste două categorii. Nici la capitolul facilități medicale nu s-au arătat foarte încântați, pentru că au ocupat locu 38 în țară. Ceva mai bine stau în clasament, atunci când vine vorba despre poziționarea restaurantelor și a magazinelor, ocupând locul 28 din 41.

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei poziții în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la magazine și restaurante din regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

 Bucureștiul se află pe a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

  • București (inclusiv Ilfov), Banat și Oltenia sunt cele mai avantajoase trei regiuni din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante.

  • Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Pitești și Piața Unirii din București sunt cele mai avantajoase cartiere în ceea ce privește accesul la magazine și restaurante.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante este completat de Târgu Jiu, Drobeta Turu Severin, Brașov, București, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca și Craiova, în ordinea notelor obținute.

Ultimele poziții sunt ocupate de Alexandria, Ilfov și Giurgiu, iar în clasamentul celor mai dezavantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la restaurante și magazine se mai află Brăila, Botoșani, Iași, Vaslui, Zalău, Buzău, Satu Mare.

În ceea ce privește regiunile cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, pe prima poziție se află București (inclusiv Ilfov), urmat de Banat și Oltenia. Celelalte poziții sunt ocupate, în ordinea notelor, de Crișana, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Capitala ocupă a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit celor 42.000 de utilizatori care au evaluat capitala și cartierele în care locuiesc.

 Cartierele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

Cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Pitești, Piața Unirii din București, iar la polul opus se află Centura din Târgu Jiu, Confecții din Arad și Cartierul Semicentral din Giurgiu.

 Cele mai avantajoase trei cartiere bucureștene din punct de vedere al accesului la magazine și restaurate sunt Piața Unirii, Vitan Mall și Nicolae Grigorescu, urmate de Titan, Balta Albă, Basarabia, Vitan, Dristor, Sălăjan și Aviației. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase trei cartiere bucureștene sunt Ferentari, Antiaeriană și Baicului.

Pentru orașul Brașov, cartierele desemnate de locuitorii lor ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Centrul Istoric, Astra, Centrul Civic, Gării și Tractorul.

 În Cluj-Napoca, cele mai avantajoase cartiere sunt Centru, Mănăștur, Între Lacuri, Mărăști și Gheorgheni.

Orădenii au votat Nufărul, Rogerius, Centru Civic, Decebal și Iosia-Nord ca fiind cele mai avantajoase cartiere, iar locuitorii Sibiului au ales Central, Hipodrom 3, Cedonia, Orașul de Jos și Mihai Viteazul ca fiind cartierele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

Pentru locuitorii Iașului, cartiere aflate printre primele cinci sunt Tudor Vladimirescu, Centru Civic, Podu Roș, Alexandru cel Bun și Gară.

În Timișoara, cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Steaua și Circumvalațiunii, urmate de Complex Studențesc, Sagului și Lipovei.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + nineteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.