Monumentul Eroilor Neamului din Bucegi (Crucea de pe Caraiman) va fi reabilitat cu bani europeni!

0
140

Miercuri, 26 iulie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Dr ing. Liviu Gabriel Muşat, alături de ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb și ministrul apărării naționale, Conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, au semnat contractul finanțat prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale şi face parte din seria acțiunilor și manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial și a celebrării Centenarului Marii Unirii.

Liviu Mușat, director ADR Sud-Muntenia: „Într-o vreme in care valorile crestine sunt din ce in ce mai centrifugate, bagatelizate sau chiar negate, intr-o vreme in care Istoria Romaniei isi gaseste tot mai greu loc in programa scolara, orice demers care sa le pastreze vii in sufletul si constiinta noastra este demn de laudat.
Felicitari Ministerului Apararii Nationale pentru proiectul initiat, acum, in pragul centenarului Marii Uniri, si succes in implementare! ADR Sud-Muntenia sustine total astfel de initiative!„.

Implementarea proiectului are o durată de 56 de luni şi urmăreşte promovarea istoriei și identității naționale prin conservarea, protejarea și valorificarea unui monument cultural și istoric de referință pentru România, precum și creșterea numărului de vizitatori ai monumentului cu un minim de 6% în primul an după finalizarea lucrărilor de construcție.

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.

Până în acest moment, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost depuse 655 de cereri de finanțare, din care 41 de aplicaţii în cadrul Axei Prioritare 5, Prioritatea de investiții 5.1. În urma evaluării, în carul PI 5.1 au rămas în competiție 27 de proiecte ce au solicitat fonduri Regio de peste 330 milioane lei.

Mai multe detalii puteți obține accesând următorul link: http://regio.adrmuntenia.ro/…/fonduri-regio-pentru-reabili…/

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.