Polițiștii călărășeni au organizat mai multe filtre. Vezi aici ce s-a întâmplat!

0
439

 Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Călărași au desfășurat, în această dimineață, filtre rutiere fixe pe raza municipiului Oltenița, județul Călărași.

Acțiunea a vizat verificarea activităţilor comerciale cu mărfuri provenite din import sau achiziţii intracomunitare, prevenirea și sancționarea neregulilor ce se pot comite în acest domeniu, precum şi protejarea populaţiei împotriva comerţului cu produse alimentare neconforme.

În timpul activităților derulate, oamenii legii au verificat 65 de autovehicule, dar și persoane fizice și societăți comerciale și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 35.225 lei.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea neregulilor ce se pot comite în acest domeniu.

Exemplu: În urma controlului efectuat la o societate comercială din Oltenița, polițiștii au constatat că unitatea economică a încasat contravalori ale bunurilor livrate către populație (produse alimentare, pâine, fructe, legume, băuturi răcoritoare), fără a emite bonuri fiscale, aspecte care contravin normelor legale și care au fost sancționate contravențional.

De asemenea, la aceeași societate comercială a fost identificată o femeie de 46 ani, care desfășura activități ca lucrător comercial, fără a avea încheiat contract individual de muncă, nereguli ce urmează a fi sesizate Inspectoratului Teritorial de Muncă, în vederea aplicării măsurilor legale din competență.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 16 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.