Dor Mărunt. Ion Iacomi: ”Modernizăm iluminatul public din comună și investițiile vor continua!”

0
582

Primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi a făcut publică, pe pagina sa de sociale Facebook, informația potrivit căreia, în această perioadă, au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public în satul Dâlga, urmând ca și în satul Dor Mărunt să fie montate lămpi noi.De altfel, edilul îi asigură pe locuitori că investițiile vor continua în comuna pe care o administrează de câțiva ani.

”Săptămâna aceasta am finalizat lucrarea de modernizare a iluminatului public în satul Dâlga. Au fost montate lămpi cu LED în tot satul, la fiecare stâlp. Urmează să fie montate și puncte de aprindere noi, complet automate. Montarea noilor lămpi continuă în satul Dor Mărunt”, a postat pe Facebook, edilul din Dor Mărunt.

De asemenea, Ion Iacomi vine și cu alte precizări în acest sens:

”Modernizăm iluminatul public din comună! Proiectul de modernizare a iluminatului public din comună a început zilele acestea. Se vor monta lămpi moderne cu led pe toate străzile, la fiecare stâlp, în toate satele comunei, se vor înlocui și moderniza cele 14 puncte de aprindere, acestea fiind complet automatizate. Nu ne lăudăm că am ”băgat” lumină, sunt lucruri normale, dar care trebuie spuse și arătate. Este o realizare importantă având în vedere că vechiul sistem de iluminat era uzat fizic și moral. Iar pe lângă asta facem și economie la factura de curent. Deși numărul de lămpi se dublează, consumul de curent scade cu aproximativ 30%. Trebuie să acceptăm realitatea din țara noastră și să încercăm să schimbăm situația în bine”, a ținut să mai puncreze, edilul de la Dor Mărunt.

În urma licitației publice desfășurate, compania ELECTROMAGNETICA București a câștigat licitația iar lămpile care se montează sunt de tip SOLARIS, valoarea proiectului fiind de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi.

Primarul Iacomi afirmă că în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locala (PNDL) au fost depuse proiecte pentru modernizare drumuri prin asfaltare (aproximativ 13 km), extindere rețea canalizare și apă pe 66 de km și modernizare școli.

”Din păcate, doar proiectul de modernizare străzi prin asfaltare a fost aprobat deși alte localități au primit mult mai mult, având un număr de locuitori la jumătate față de Dor Mărunt. Vom încerca să accesăm fonduri prin alte programe și sperăm să reușim. Este o prioritate pentru noi să extindem canalizarea și apa în Dor Mărunt și să le înființăm în satul Dâlga”, a spus Ion Iacomi.

Grădiniță nouă la Dîlga

Printre toate aceste obiective de investiții ce urmează a fi realizate în localitate, primarul de la Dor Mărunt anunță și demararea lucrărilor privind construcția unei grădinile noi în satul Dîlga Gară.

”În urmă cu câteva săptămâni a demarat construcția noii grădinițe din satul Dîlga Gară, un proiect pentru care am luptat foarte mult. Grădinița va fi una modernă, de nivel european. În afara acestui proiect avem în plan și modernizarea celorlalte unități de învățământ din comună”, susține edilul.

Despre asfaltarea străzilor din comună primarul Iacomi afirmă că proiectul demarat anul trecut va continua.

”Proiectul de asfaltare început anul trecut continuă. S-au turnat ambele straturi de asfalt pe străzile Teiului, Morilor, Garofiței iar pe strada Grădiniței urmează să fie turnat în aceste zile al 2-lea strat de asfalt, stratul de uzură. Acest proiect de asfaltare a aproximativ 4 km de străzi se apropie de final dar nu ne oprim aici. La începutul acestui an am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale un nou proiect de asfaltare pentru aproximativ 13 km de străzi în satele Dor Mărunt, Dîlga și Ogoru. Investițiile în comună continuă!”, îi asigură pe locuitorii comunei, primarul Ion Iacomi.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), Unității Administrativ Teritoriale Dor Mărunt i-a revenit suma de 10.464.275,12 lei, pentru ”modernizare străzi prin asfaltare, în comuna Dor Mărunt, satele Dor Mărunt, Dâlga și Ogoru.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.