Iencsi: „Am găsit un lot foarte bun. De aceea am şi ales să vin la Călăraşi„. Dunărea a plecat în Serbia

0
310
Adrian Iencsi, antrenor Dunărea Călărași

Dunărea Călăraşi a plecat în această dimineaţă în cantonamentul din Serbia, la Zlatibor, acolo unde în această vară s-au pregătit şi echipele de Liga 1 Concordia Chiajna şi Gaz Metan Mediaş. 21 de jucători s-au suit în autocarul care i-a dus în ţara vecină, în localitatea situată în partea de vest a Serbiei, la circa 380 de kilometri de Timişoara. Stagiul va dura timp de 10 zile, în perioada 11-21 iulie.

Printre cei 21 de jucători pe care antrenorul Adrian Iencsi se va baza în Serbia se numără opt noutăţi, neincluzându-l aici pe Valentin Buhăcianu, atacant anunţat ca şi transferat, însă care ar putea să nu mai continue la Dunărea. Jucătorul originar din Vatra Dornei a cerut conducerii să se întoarcă acasă şi să nu facă deplasarea în cantonament. Atacantul nu s-a adaptat la Călăraşi şi ar putea să nu mai fie legitimat.

Acasă au rămas şi Valentin Balint şi Cristian Cristea, jucători care se refac după accidentările suferite în sezonul trecut al Ligii 2.

Pe lângă Puşcaşu, Pană, Velici, Roşca şi Alexandru, anunţaţi ca transferaţi, în lotul Dunării se regăsesc şi mijlocaşii Marian Drăghiceanu, ultima dată în Italia, acolo unde l-a dus Angelo Massone după desfiinţarea Ceahlăului şi Florian Niculae de la CS Baloteşti şi atacantul Alexandru Pop, fost elev al lui Iencsi la Unirea Jucu.

„Mergem cu gândul să ne antrenăm foarte bine pentru că ne aşteaptă un sezon de foc. Sper să beneficiem de toate condiţiile astfel încât să putem lucra în linişte. Îmi doresc ca terenurile de antrenament să arate în condiţii optime, iar noi să ne putem desfăşura şedinţele de pregătire. Important este ca şi jucătorii să fie sănătoşi ca să ne iasă totul bine”, a declarat antrenorul Adrian Iencsi pentru site-ul oficial al Dunării.

Iencsi a declarat că este mulţumit de valoarea jucătorilor pe care îi are la dispoziţie la Dunărea. „Am găsit un lot foarte bun. De aceea am şi ales să vin la Călăraşi. Am întâlnit mulţi jucători de calitate, valoroşi, cu care consider că pot face treabă bună. O parte dintre ei au evoluat şi în Liga 1”, a mai spus Adrian Iencsi, care a mai adăugat că nu va ezita să acorde mai mult credit tinerilor fotbalişti: „Îmi place să lucrez cu cei mici. Dacă vom avea posibilitatea, nu voi ezita să apelezi la ei. Putem găsi acel echilibru dintre jucătorii cu experienţă şi cei tineri astfel încât să construim o echipă competitivă, capabilă să joace de fiecare dată la victorie”.

„Am mai vrea un fundaş central sau lateral Under 21. Vrem pe cineva care să semneze definitiv cu Dunărea. Există şi varianta împrumutului, însă nu prea mă încântă pe mine”, a anunţat şi preşedintele Dunării, Bogdan Leu, despre ce jucători ar mai dori la echipă.

Dacă până acum Dunărea a desfăşurat două meciuri amicale, 3-2 cu Metaloglobus Bucureşti şi 1-3 cu PFC Cherno More Varna, în cantonamentul din Serbia echipa călărăşeană are promise trei jocuri împotriva a echipe din prima ligă din Serbia, Croaţia şi Muntenegru, în perioada 13, 16 şi 19 iulie, însă adversari ale căror nume încă nu sunt cunoscute.

Lotul Dunării în cantonamentul din Serbia:

portari:
Cezar Lungu
Gabriel Popa

fundaşi:
Ionuţ Ţenea
Florinel Ibrian
Ştefan Mardare
Silviu Matei
Bogdan Şandru
Bogdan Stancu

mijlocaşi:
Bogdan Danciu
Marian Drăghiceanu (ex Ceahlăul Piatra Neamţ, ultima dată la o echipă din Italia)
Gabriel Preoteasa
Cristian Puşcaş
Andrei Puşcaşu (ex Dacia Unirea Brăila)
Silviu Pană (ex Olimpia Satu Mare)
Alexandru Dincă
Florian Valentin Niculae (ex CS Baloteşti)
Gelu Velici (ex Naţional Sebiş)
Baudoin Kanda
Alexandru Roşca (împrumutat de la Juventus Bucureşti)

atacanţi:
Valentin Alexandru (ex Concordia Chiajna)
Alexandru Pop (ex Unirea Jucu – probe)

Liga 2

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + fifteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.